ŠAMARČINA VELIKANU: Leverkuzen OSRAMOĆEN od trećeligaša!

Autor:

Sport

30.07.2022

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok na startu takmičenja.

ŠAMARČINA VELIKANU: Leverkuzen OSRAMOĆEN od trećeligaša!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Elverzberga, koji se takmiče u trećoj ligi, napravili su danas veliko iznenađenje u Kupu Nemačke i eliminisali Bajer iz Leverkuzena savladavši ga sa 4:3 (3:2).

Ekipa iz gradića Špizen-Elverzberga, koji ima manje od 13.000 stanovnika, prošle sezone ušla je iz četvrtog u treći rang nemačkog fudbala, ali to je nije sprečilo da već u prvoj rundi Kupa izbaci tim koji će predstavljati Nemačku u Ligi šampiona.

Elverzberg je na poluvremenu vodio sa 3:2 pogocima Rohelta, Kofija i Šnelbahera, dok su strelci za Bajer bili Hložek i Aranguiz.

 

 


Na 4:2 povisio je Konrad u 74. minutu, a poraz Leverkuzena ublažio je Šik u 89. minutu.

Čitav tim Elverzberga, prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt.de, vredi 4,05 miliona evra. To, poređenja radi, nije ni trećina novca koji je Bajer izdvojio za najskuplje pojačanje ovog leta - Čeha Adama Hložeka kog je Sparti iz Praga platio 13 miliona evra.

Kompletan tim Leverkuzena gotovo 113 puta je skuplji od Elverzberga i procenjen je na 455,35 miliona evra.

Bajer iz Leverkuzena osvojio je jedini trofej u Kupu Nemačke 1993. godine, a tri puta je gubio u finalima (2002, 2009 i 2020).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading