ZA NJIH NE VAŽE SAOBRAĆAJNI PROPISI?! Bahato ponašanje policije, pretiču preko duple pune! (VIDEO)

Autor:

Vesti

30.07.2022

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama proširio se snimak policijskog automobila koji pretiče druge učesnike u saobraćaju preko duple pune linije.

ZA NJIH NE VAŽE SAOBRAĆAJNI PROPISI?! Bahato ponašanje policije, pretiču preko duple pune! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/Frojd od Šumadije

Iako bi policija trebalo da da primer drugim vozačima, snimak koji je nastao u Rušnju, ipak, pokazuje drugačije.

Izgleda da im se negde žurilo, budući da su preticanjem bez uključene rotacije mogli da ugroze živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

 

Propisi kažu da od poštovanja propisa policijska vozila nisu izuzeta, te da su u ovom slučaju, ipak morali da se suzdrže od zaobilaženja automobila koji se našao ispred njih. Sa uključenom svetlosnom i zvučnom signalizacijom, oni imaju prvenstvo prolaza, dok je izuzetak od pravila potera za osumnjičenim. 

Ovo bahato ponašanje izazvalo je brojne reakcije na Tviteru, a mnogi su rekli da su i ranije prisustvovali ovakvim situacijama.

Jednom su to uradili ispred mene i kasnije stali sa strane da zaustavljaju. Ne budem lenja, stanem i pitam da li to smeju da rade. Jedan kaže da smeju jer su policija. Kasnije saznam da smeju samo ako je uključena rotacija i sirena kao upozorenje. Nismo jednaki pred zakonom - piše u jednom komentaru.

Bilo je i onih koji su negodovali, jer su se našli u istoj situaciji i morali da plate kaznu.

Inače, za saobraćajni prekršaj preticanje preko pune linije uz prelaženje u suprotnu traku zaprećena je novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara ili zatvorska kazna do 30 dana, 6 kaznenih bodova i najmanje 3 meseca zabrane upravljanja vozilom, ukoliko se tom prilikom nije ugrozila bezbednost ili izazvala saobraćajna nezgoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading