Lažni Pep Gvardiola!

Autor:

Sport

30.07.2022

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prodavac magle i filozof.

Lažni Pep Gvardiola!

Foto: Starsport

Ilija Stolica

"Nisam ja kukavica i neozbiljan čovek pa da podnesem ostavku", rekao je Ilija Stolica nakon nove blamaže Partizana za koju je isključivo on jedini krivac.

Posle dva vezana remija protiv TSC-a i niškog Radničkog, Partizan je u petak veče poražen od Novog Pazara sa 1:0. Crno-beli su osvojili svega pet bodova od mogućih 12 u prva 4. kola Superlige Srbije. Ipak, Stolica smatra da nije vreme za ostavku iako Zvezda na startu prvenstva ima velikih plus sedam.

Republika

Foto: Starsport

Ilija Stolica

- Ne razmišljam o ostavci, to bi blo neozbiljno da tako razmišljam. Takve kukavičke stvari su neprimerene, postoji dobra energija i moramo da okrenemo stvari u svoju korist - rekao je Stolica koji je očigledno nema ni sramote ni stida. Mnogo veća imena od njega su davala ostavke nakon serije loših rezultata.

Primera radi Bata Mirković koji je tokom karijere više zaboravio fudbala nego što je Stolica naučio, zatim Savo Milošević, kao i Stanojević koji je nakon 98 osvojenih bodova u prvenstvu i proleća u Evropi skupio stvari i otišao posle poraza u finalu Kupa Srbije od Crvene zvezde 2:1.

Foto: Starsport

Ilija Stolica

Prethodno je i Ivan Tomić otišao, a nešto ranije i Vuk Rašović, Slaviša Jokanović. Svi oni iza sebe imaju rezultate i nešto čime bi se pohvalili, sem Stolice koji se nakon Voždovca koji je vodio raspao na svim budućim poslovima. Popio je dva brzinska otkaza u Vojvodini i Olimpiji, a sa mladom selekcijom Srbije je doživeo krah u borbi za EP. Estonija je tada bila kobna po Stolicu. Ipak, on smatra da je ostavka kukavički čin i nastavlja da sklapa tzv. tika-taka igru zbog koje će Partizan doći na ivicu ambisa.

Zvezda je protiv Radnika iz Surdulice primera radi dala više golova nego što je Partizan osvojio bodova ove sezone, ali Stolica nastavlja tamo gde je stao. Kako je preneo naš portal on je dobio ultimatum od uprave da ukoliko ne pobedi AEK u četvrtak sledi mu šut karta, pa se "grobari" negde potajno nadaju da će izgubiti na Kipru. Mazohostički, ali možda je tako i najbolje jer kako je krenulo Partizan će teško i u plej-of sa Stolicom...

TIKA -TAKA Partizan

Došao je Stolicana na klupu Partizana i odmah najavio pas igru, atraktivan i lep fudbal. Crno-beli su doveli solidna pojačanja u vidu Andradea, Dijabatea, Filipovića i Svete Markovića, ali šta to vredi kada trener ne ume da ih upotrebi. Ta tzv igra "male Barselone" pretvorila se u farsu jer insistiranje Stolice da se lopta dodaje u krug bez ikakve ideje ili ofanzivnog veziste, dovele su Partizan na korak od propasti. Uvek je Partizan imao tog vezivnog igrača u sredini koji je spajao napad i sredinu. Kod Save to je bio Suma, a kod Stanoja Pantić, Jojić pa i Natho. Na sve to treba napomenuti i nepostojanje Meniga u igri koji je protiv Novog Pazara često bio sporiji bez lopte od Bibrasa Natha koji je vukao loptu i Holanđaninu rukom pokazao da ga prestigne, pošto Izraelac nije imao kome da doda loptu.

Republika

Foto: Starsport

Ilija Stolica

U sistemu igre Ilije Stolice crno-beli sem bezidejnih dodavanja u sredini nemaju ubojitost u završnici, a kako i da je imaju kad je Rikardo sam u napadu i što je najveći problem ne dobija lopte na vreme. Tačnije, nema ko da mu je doda u završnoj trećini napada. Natho i Andrade se dodaju međusobno na 50 metara od gola, a Fejsa daje lepe lopte na bok koje nažaost ne idu nikome. To je tzv. tika-taka koju je u Partizan uveo lažni Pep Gvardiola.

Partizan su ovog leta napustili Saša Zdjelar i Marko Jevtović pa je na mestu zadnjeg veznog ostao samo Ljubomir Fejsa uz Kristijana Belića. Kako će to u budućnosti da izgleda, i šta ako se Fejsa ponovo povredi? Milion pitanja sa samo jednim odgovorom - Stolica mora da ode!

Pisao: Dušan Tufegdžić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dragan

30.07.2022 11:11

Ovaj tekst ocigledno je pisao ogorceni grobar! Hocete regularno i interesantno prvenstvo ali da Zvezda i Partizan ne izgube ni jednu utakmicu. Ne moze to rodjaci!

krle

30.07.2022 13:12

Novinar Tufegdzić, je veoma precizno izneo izneo sve probleme i činjenice.... Svaka čast