Analiza Zvezdinih potencijalnih rivala: Važno je izbeći neugodni Bodo Glimt!

Autor:

Sport

29.07.2022

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trabzon na papiru najteži protivnik, ali su Norvežani prava mina.

Analiza Zvezdinih potencijalnih rivala: Važno je izbeći neugodni Bodo Glimt!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde će se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa jermenskim Pjunikom. Prva utakmica dvomeča igraće se 3. avgusta u Beogradu, dok će u revanšu crveno-beli gostovati šest dana kasnije.

Međutim, pre prvog duela sa Jermenima, već u utorak 2. avgusta, će sve oči navijača prvaka Srbije biti uprte u Nion gde će se od 12 časova obaviti žreb za plej-of za ulazak u grupnu fazu elitnog takmičenja.

Crvena zvezda je fantastičnim rezultatima u proteklih pet godina obezbedila status nosioca i u poslednjem krugu kvalifikacija, pa će bar na papiru dobiti nešto lakšeg potencijalnog rivala u plej-ofu.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Mogući rivali Crvene zvezde u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona biće pobednici duela Makabi Haifa - Apolon, Karabag - Ferencvaroš, Bodo Glimt - Žalgiris, kao i turski prvak Trabzon. Međutim, treba istaći da postoji velika verovatnoća da Karabag i Ferencvaroš ispadnu iz konkurencije, jer UEFA uvek razdvaja moguće duele jermenskih (Pjunik) i azerbejdžanskih (Karabag) timova.

Analiza rivala

Na papiru je crveno-belima definitivno najteži protivnik Trabzon koji na "Transfermarktu" vredi više nego duplo više od Zvezde. Prvak Turske se procenjuje na 121,4 miliona, a šampion Srbije na 55,1 milion evra.

Sa druge strane, nepopularno, ali veoma realno, mišljenje je da bi najnezgodniji rival Zvezdi bio norveški Bodo Glimt, pod pretpostavkom da će proći Žalgiris.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bodo Glimta sa navijačima

Prvak Norveške na Transfermarktu vredi "samo" 16,2 miliona evra, što ga na papiru čini poželjnijim rivalom. Ipak, Bodo gaji ofanzivan fudbal sa dosta trčanja i što je najvažnije, otkad ih je 2018. godine preuzeo Kjetil Knutsen ne zavise od pojedinaca. To dokazuje činjenica da u maltene svakom prelaznom roku ostaju bez najboljih igrača, ali igraju sve bolje i bolje.

Takođe, prošle sezone su u Ligi konferencija odmerili snage sa Romom četiri puta, a upisali su dve pobede, uz po jedan remi i poraz. Od toga, prvi trijumf je bio čak rezultatom 6:1!

Na kraju, tu je i pobednik dvomeča Makabi Haifa - Apolon, koji je verovatno najpoželjniji rival na "Marakani". Zvezda je realno kvalitetnija od oba tima i samo bi joj bilo potrebno da to pokaže i na travnatom pravougaoniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading