Preokret: Nacionalni stadion ipak na Novom Beogradu?

Autor:

Sport

29.07.2022

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija izgleda ipak neće igrati u Surčinu.

Preokret: Nacionalni stadion ipak na Novom Beogradu?

Foto: ministarstvo finansija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u četvrtak uveče na "TV Pink", gde je ponovo pričao o izgradnji Nacionalnog stadiona.

Pogledajte kako će izgledati Nacionalni stadion koji ćemo napraviti. Neka oni govore to nemojte to da gradite, pa treba ljudima, treba narodu. Izgradićemo najmoderniji otvoreni, transparentni stadion, koji će biti prekriven i sav u zelenilu. On će primati 52.000 gledalaca i biće jedan od najlepših na svetu, ne samo u Evropi. Uskoro krećemo i u Kragujevcu i Nišu sa izgradnjom velelepnih stadiona - rekao je tom prilikom Vučić.

Predsednik je najavio da će izgradnja stadiona vrednog 257 miliona evra početi za dva meseca, a umesto dosadašnjeg Surčina, sada se spominje nova lokacija na kojoj bi trebalo da se nalazi. U pitanju je Novi Beograd.

Od trenutka kada je došao na mesto selektora Srbije, Dragan Stojković Piksi konstantno govori da je našoj zemlji potreban takav objekat.

To je moranje, jedna zemlja mora da ima nacionalni stadion. Ne mora da se zove nacionalni, ali mora da ima objekat reprezentativnog kvaliteta. Ja bar očekujem do 2025. da ga imamo. Razgovore koje sam imao sa relevantnim ljudima, uverili su me da ćemo do 2024. to napraviti i da ćemo biti ponosni na jedan objekat te vrste. U planu je i da se sazida administrativni centar FSS, u fazi smo traženja lokaliteta. Već je to na stolu i FSS će već da odluči gde i kako, pošto novac nije problem. A FSS mora da ima administrativni centar sa svim onim što FIFA i UEFA traže. Generalno, mislim da nam fudbal ide dobro - govorio je Piksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading