Srpski privrednici su stali iza FAP-a i fudbala kraj Lima!

Autor:

Sport

29.07.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pribojskom fudbalu ovog leta, neki novi vetrovi. FK "FAP" je ponovo srpskoligaš, gde je fudbalu i ovom gradu, objektivno i mesto.

Srpski privrednici su stali iza FAP-a i fudbala kraj Lima!

Foto: Privatna arhiva

Priboj je oduvek bio grad sporta,grad fudbala,rasadnik fudbalskih dragulja i istinskih majstora fudbala,koji su ostavili traga u jugoslovenskom i srpskom fudbalu.

Poznavaoci fudbala u našoj zemlji,sigurni smo, dobro pamte imena  jednog  Hasanagića, Šćepovića,Beganovića,Vulevića ili Bojovića....koji su  sa   uspehom nosili dres najvećih srpskih klubova ali i reprezentacije naše zemlje. 

A sve je krenulo sa početkom rada Fabrike automobila, pedesetih godina prošlog veka,kada je industrijskom gradu u razvoju, trebala i društvena nadogradnja,ali i sportski duh. Klub, za najsporedniju stvar na svetu,naravno bio je pod okriljem najvećeg proizvođača privrednih vozila na Balkanu.Po kamionima FAP-a,pribojski fudbaleri  ubrzo su dobili adekvatan naziv - 'kamiondžije".

I tako, godinama i decenijama,razvijao se FAP i Priboj,a njihov rast pratio je  fudbalski klub,koji je često bio i u "petoj" brzini.Bio je to jedan od najstabilnijih i najpopularnijih radničkih klubova u Jugoslaviji.

FK "FAP" bio je uvek u vrhu Srpske lige,ostvaren je i itorijski  plasman u Drugu ligu,a pribojske "kamiondžije" postale su i amaterski prvaci bivše Juge.

Na stadionu pored Lima igrao se kvalitetan fudbal,gostovali su i svetski asovi fudbala,a nezaboravne utakmice pratilo je i po 10 hiljada navijača.Grad je živeo za svoj Klub...

A onda su došle,godine tranzicije,stala je proizvodnja u FAP-u, a onda je polako "stao" i Priboj. Od  nekada jednog od najrazvijenijih  gradova u zemlji, postali smo "dolina gladi".

Nastupile su godine,kada je  bilo važno preživeti,a  malo kome je bilo  do fudbala. Od nekada stabilnog ligaša, FK FAP je skliznuo čak do Zone...

Sa ekonomskim osnaživanjem  Srbije ubrzano  se  oporavlja i Priboj,život se vraća u normalu,pa je na red došla i stara fudbalska strast - fudbal.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Fudbaleri FK FAP

Zahvaljujući podršci prijatelja Kluba i lokalne samouprave, "kamiondžije" ovog leta povratile srpskoligaški status.Stigla i nova agilna uprava,koja nastoji da mobiliše sve fudbalske snage, u jedan veliki projekat - "Sa FAP-om do Prve lige".

Želja je da FAP postane stabilan srpskoligaš,da se na stadionu pored Lima igra kvalitetan i dopadljiv fudbal,koji će kao nekada,na tribine okupiti i po nekoliko hiljada najvernijih navijača.Da se  pre i posle utakmica, gradom kreće reka ljudi.Želja je da grad opet živi za fudbal i svoj klub.

Priboj ima dobar fudbalski teren,sa tartan stazom i stolice na tribinama.U planu Opštine je da se natkrije velika tribina i tako posetioce zaštiti od atmosferskih neprilika.

Lokalna samouprava je već preduzela i prve korake na izgradnji fudbalskog terena sa veštačkom travom u okviru Eko parka, na ušću Uvca u Lim.

Sve su to preduslovi za dobre i uspešne partije "kamiondžija" na terenu.A za to, trebaju kvalitetni igrači.

Dok ne stasaju pribojska deca,koja će i dalje činiti okosnicu tima,nephodna su adekvatna pojačanja.I Uprava nije sedela skrštenih ruku , kako bi se spremno dočekala predstojeća sezona u Srpskoj ligi,koja startuje drugog vikenda u avgustu.

Zahvaljujući tim novim vetrovima u pribojskom fudbalu,u klub su se vratili iskusni bek Jovan Radović i nekada prvi golman tima Filip Pijevac.

Iz ivanjičkog  suoerligaša Javora na pozajmicu su stigli korpulentni  Bojan Jelić i  potencijalni mladi reprezentativac Ognjen  Luković.

Dres FAP-a od ovog leta nosiće i najbolji golman  Srpske lige  u minulij sezoni,Lazar Đorđević iz čačansko Borca,kao i jedan od najboljih srpskoligaških igrača poslednjih godina,Dragan Jovanović,"desetka" i kapiten ariljske Budućnosti.

Najveće pojačanje FK FAP poslednjih godina je Dejan Đenić,ubojiti centarfor,koji je stigao iz suoperligaša Kolubare iz Lazarevca.Konkurenciju za mesto u timu pojačaće i Dejan Jovanović (Sloboda, Čačak),Vojin Krća (Lokomotiva,BG) i Nikola Mirić (Vojvodina,Novi Sad).

Na klupi će sedeti iskusni strateg,Miodrag Starčević,koji je  radio u mnogim srpskim klubovima,a trenerski zanat pekao je i u  jednoj Crvenoj Zvezdi.

Starčeviću će pomagati Ivan Marić,dokazani trener mlađih selekcija Borca iz Čačka,koji je brusio mnoga danas poznata fudbalska imena.

Prvi i neophodni potezi su povučeni.Na njima se ne sme sratui, ako se želi realizacija zacrtanih ciljeva.Jer,klub sa tradicijom od blizu 70 godina i sportski Priboj,to svakako zalužuju.

Fudbalskim Pribojem i dolinom Lima,ovog leta, duvaju neki novi vetrovi - Sa FAP-om do Prve lige!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading