Malo radosti za napaćeni narod: Sjajna vest za Ukrajinu usred rata!

Autor:

Sport

27.07.2022

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba je trajala puna dva sata.

Malo radosti za napaćeni narod: Sjajna vest za Ukrajinu usred rata!

Foto: Tanjug/AP

Navijači sa ukrajinskim zastavama

Fudbaleri Dinama iz Kijeva uspeli su da naprave mini-iznenađenje i da u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminišu blagogo favorita, ekipu Fenerbahčea.

Vicešampion Ukrajine je na taj način doneo radost narodu u domovini koja je trenutno u ratu sa Rusijom. Posle prve utakmice dvomeča koja je završena bez golova, u revanšu u Turskoj je Dinamo slavio posle produžetaka sa 2:1.

Vitalij Bujalskij je u 57. minutu doveo goste u vođstvo, ali je u 89. Atila Šalai izborio produžetke za Fener, koji je propustio priliku da prethodno poravna rezultat preko Enera Valensije iz penala.

U dodatnih pola sata je Oleksandr Karavaev jedini zatresao mrežu, u 114. minutu, čime je odveo Dinamo u naredno kolo kvalifikacija gde ga čeka Šturm Grac.

U istom terminu su se igrale još dve utakmice.

Karabag je takođe posle produžetaka izbacio ekipu Ciriha. Nakon prvog meča koji je u Azerbejdžanu završen 3:2 za domaćina, u revanšu je posle 90 minuta švajcarski tim vodio 2:1 i to tako što je dodatnih pola sata izborio golom Ivana Santinija u šestom minutu nadoknade susreta. Međutim, Ovusu je u 98. minutu postigao jedini gol u nastavku, pa će se Cirih preseliti u Ligu Evrope.

Sa druge strane, pravu senzaciju je napravio Žalgiris koji je eliminisao ekipu Malmea. Posle minimalne pobede u Litvaniji, Žalgiris je u Švedskoj slavio sa 2:0 golovima Matijasa Ojevusija i Renana Oliveire.

Nešto ranije je Bodo Glimt sa ubedljivih 8:0 pobedio Linfild i tako pokazao da je poraz od 1:0 na strani u prvom meču bio slučajnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading