I ćorava koka ubode neko zrno! Svi pričaju o odloženom derbiju Voše i Zvezde, ali u poslednjih šest godina tu nema ni "D" od DERBIJA!

Autor:

Sport

25.07.2022

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statstika je neumoljiva.

I ćorava koka ubode neko zrno! Svi pričaju o odloženom derbiju Voše i Zvezde, ali u poslednjih šest godina tu nema ni "D" od DERBIJA!

Foto: Starsport

U pnedeljak je saopšteno da je Crvena zvezda zatražila od čelnika Superlige Srbije da se tzv. derbi petog kola domaćeg šampionata na "Karađorđu" protiv Vojvodine odloži zbog evropskih obaveza srpskog šampiona.

Voša je pristala, kao i čelnici našeg takmičenja, pa će Beograđani i Novosađani odmeriti snage u nekom drugom terminu.

Vratimo se koju godinu u prošlost gde se jasno možemo videti da su dueli Zvezde i Vojvodine postali identični, tačnije srpski aktuelni šampion briše pod sa Novosađanima. Ponižavajuća je činjenica da jedan od najboljih timova u superligaškom karavanu za 16 mečeva otkine samo dva boda Crvenoj zvezdi.

Republika

Foto: Printscreen/Flaschore

Međusobni dueli Crvene zvezde i Vojvodine u periodu od 2016. do 2022. godine

Poslednji bod u duelu ova dva tima Vojvodina je odnela 16. jula 2021. godine kada je meč na Marakani završen bez pobednika - 0:0. Tada je na klupi Voše sedeo Slavoljub Đorđević koji je za razliku od Nenada Lalatovića ipak uspeo da uzme kakav takav skalp Zvezdi.

Od 7. maja 2016. godine, kada je Voša poslednji put pobedila Zvezdu sa 3:1, usledili su bolni porazi ukupno 15 "komada" na 16 utakmica.

Da li je došlo vreme da Vojvodina zasuče rukave i nanese bol zvezdaškoj javnosti?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading