Dan kada je otišao veliki golgeter! Žario je i palio svetskim fudbalom, preminuo od kancera! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.07.2022

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postizao je golove kao na traci.

Dan kada je otišao veliki golgeter! Žario je i palio svetskim fudbalom, preminuo od kancera! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Ilustracija

Kočiš je svoju fudbalsku karijeru Kočiš je započeo kao junior u SD Kebanja, pre nego što se pridružio Ferencvarošu gde je 1949. godine osvojio svoju prvu šampionsku titulu. 

Nakon mađarske revolucije 1956. godine Kočiš je zaigrao za Jang Bojs, da bi nakon toga otišao u redove slavne Barselone kojoj je pomogao da prekine dominaciju Real Madrida osvojivši duplu krunu 1959. godine.

Kasnije je igrao i za Valensiju, a penzionisao se 1966. godine nakon ćega je otvorio restoran "Zlatna glava" kako su ga i zvali dok je igrao fudbal.

Bio je udarna igla tzv. "Mađarske Lake konjice" sa kojom je osvojio Olimpijske igre 1952. godine i bio finalista Mundijala u Švajcarskoj 1954. gde su Nemci nakon preokreta u finalu savladali Mađare sa 3:2. Kočiš je zvanično bio najbolji strelac tog šampionata.

Na 68 utakmica za Mađarsku upisao je 75 golova! Kočiševa trenerska karijera je bila kratkog veka, zbog bolesti (leukemija i rak stomaka) završio je u bolnici. Umro je u 49. godini života 22. jula 1979. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading