Zvezda u presingu na desnog beka Anderlehta! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

18.07.2022

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-belima defanzivac kluba iz Brisela nije bio prva opcija, već dosadašnji fudbaler Monpelja, koji je blizu dogovora sa Salernitanom.

Zvezda u presingu na desnog beka Anderlehta! (VIDEO/FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Majkl Muriljo (u crvenom dresu sa brojem 23)

Fudbaleri Crvene zvezde će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv pobednika dvomeča jermenskog Pjunika i Didelanža iz Luksemburga.

Crveno-beli su odlično startovali i u Mozzart Superligi Srbije sa dve pobede i gol-razlikom 9:0, a već sada su na dva boda više od večitog rivala Partizana.

Republika

Foto: Starsportphoto/ilustracija

Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Kolubare

Najveći problem koji trenutno ima Dejan Stanković, trener vlasnika duple krune u srpskom fudbalu je pozicija desnog beka.

Milan Gajić je otišao tokom leta u CSKA iz Mosvke, dok je sa Kristijanom Pićinijem sporazumno raskinut ugovor.

Klub sa Marakane tako je ostao samo sa Markom Gobeljićem, a protiv Kolubare, popularni Deki probao je mladog Nikolu Stankovića, ali je po vokaciji vezista.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Stanković i Kristijano Pićini

Rešenje pred utakmice na međunarodnoj sceni mogao bi da bude Majkl Muriljo (26), fudbaler Anderlehta i standardni desni bek reprezentacije Paname od 2016. godine (57 nastupa i dva pogotka), saznaje Mozzart sport.

Iskusni defanzivac prošle sezone je u svim takmičenjima odigrao 42 utakmice, postigao tri i namestio šest golova.

Majkl je igrao na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji protiv Belgije (51 minut) i Belgije (72 minuta), a poslednje kolo protiv Tunisa propustio je zbog šarnih kartona.

Desni bek je u Brisel došao u januaru 2020. godine iz Njujork Red Bula za 680.000 evra i ima ugovor do leta 2025. godine, što znači da će Beograđani morati da plate milionsku obeštećenje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Majkl Muriljo (u crvenom dresu u sredini)

Zanimljivo da Murinjo nije bio prvi pik petostrukog uzastopnog šampiona naše zemlje, već je ta čast pripala Žunioru Sambiji (25), koji je trenutno slobodan igrač posle isteka ugovor sa francuskim Monpeljeom.

Ipak, momak rođen u Lioni gotovo sigurno će pojačati Salernitanu, a iako je dobio najviše ocene skauting službe i sporskog sektora, Crvena zvezda ne može finansijski da se takmiči sa Italijanima.

Crveno-beli su ubrzali pregovore sa Anderlehtom i Majklom Muriljom i prvi rezultat se očekuje do kraja nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading