Pred žreb u Nionu: Legende Večitih pozivaju na OPREZ - mogu li Zvezda i Partizan do plej-ofa?

Autor:

Sport

18.07.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nionu će danas biti održani žrebovi za evropske kvalifikacije, a potencijalne rivale dobiće kvartet srpskih predstavnika, Crvena zvezda, Partizan, Čukarički i niški Radnički. Najpre će u podne biti "rešena sudbina" crveno-belih, koji su odlično prošli prilikom skraćivanja grupa za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a svakako da bi bilo dobro da izbegnu pobednika dvomeča Maribor - Šerif.

Pred žreb u Nionu: Legende Večitih pozivaju na OPREZ - mogu li Zvezda i Partizan do plej-ofa?

Foto: Starsport

Duel Dragovića i Rikarda na Večitom derbiju

Što se tiče crno-belih, izvlačenje kuglica za drugo po rangu evropsko takmičenje zakazano je za 13 sati, a vicešampion naše zemlje igraće sa poraženim iz dvoboja Fenerbahče - Dinamo kijev, odnosno Midtjiland - AEK Larnaka. "Brđani" i "Meraklije" će imena svojih protivnika saznati posle 14 časova, a njih najpre čekaju izazovi u okviru druge kvalifikacione runde Lige konferencija.

ZVEZDO, OPREZ!

Osim Slovenaca i Moldavaca, Crvena zvezda bi mogla da se sastane sa pobednikom parova Linfild - Bodo/Glint, odnosno Pjunik - Didelanž, a legenda našeg najtrofejnijeg kluba Dule Savić poziva na oprez, budući da se radi o prvacima svojih država.

- Uveren sam da će stručni štab na najbolji mogući način pripremiti tim za ostvarenje cilja koji glasi plasman u Ligu šampiona. Olakšavajuća činjenica tiče se ranijeg starta Superlige Srbije, što je prethodnih godina umelo da nam pravi probleme. Zvezda će do početka 3. kola kvalifikacija već imati nekoliko takmičarskih utakmica u nogama, što uliva samopouzdanje. Što se tiče protivnika, valja biti oprezan i respektovati svakoga, ipak je to borba za elitu, a sve su to prvaci - poručio je Savić za "Republiku", koji je ocenio da ga je "Real sa Nišave" pozitivno iznenadio protiv Partizana i izrazio je nadu da će, predvođen trenerom Tomislavom Sivićem, imati uspešnu "veropsku odiseju".

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Zvezda ide ka Ligi šampiona - Dule Savić

NIŠ KAO OPOMENA

Partizan će imati izuzetno težak posao da se domogne plej-ofa Lige Evrope, a remi na "Čairu" protiv Radničkog pokazuje da će crno-beli imati problema sa rivalima u Evropi, mišljenje je Ivana Golca, proslavljenog asa kluba iz Humske.

- Primiti tri gola na onakav način nikako ne uliva poverenje pred važne evropske izazove. Ko god da dođe Partizanu biće favorit i teško je očekivati da crno-beli u takvim utakmicama prođu dalje. Meč u Nišu je ostavio negativan utisak i predstavlja opomenu uoči Evrope - rekao je Ivan Golac za naš portal.

Republika

Foto: Starsport

Partizan mora mnogo bolje u Evropi - Ivan Golac

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading