Ivica Tončev: Radimo sve što je u našoj moći da osposobimo Čair za evropske utakmice! Radnički mora da igra pred Nišlijama!

Autor:

Sport

10.07.2022

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Radnički 28. jula čeka utakmica pred svojom publikom u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu konferenecije, a klub čini sve što je u njegovoj mogućnosti da stvori uslove da se taj duel odigra na stadionu Čair.

Ivica Tončev: Radimo sve što je u našoj moći da osposobimo Čair za evropske utakmice! Radnički mora da igra pred Nišlijama!

Foto: Starsport

Inspekcija UEFA je bila u Nišu u dva navrata, pred klub su stavljene čak 203 stavke koje su morale biti rešene i Radnički je u ovom momentu blizu, da iz svojih sredstava, otkloni sve nedostatke i da omogući ljubiteljima fudbala u Nišu da ponovo na svom stadionu gledaju evropsku utakmicu.

Prvi čovek kluba Ivica Tončev očekuje da će klub uspeti da omogući uslove da se evropski mečevi igraju na Čairu.

- Mi želimo da igramo u Nišu i klub radi sve što je u njegovoj moći da tako i bude. Iako stadion nije u našem vlasništvu mi smo uložili mnogo u njega i ulažemo i dalje. Imali smo puno zamerki na stadion od strane UEFA, znamo da Čairu sledi rekonstrukcija, ali moramo da pokušamo da ga dovedemo u potrebno stanje, makar za kvalifikacije. Radnički mora da igra pred Nišlijama i taj 28. jul treba da bude fudbalski praznik za ceo jug Srbije - jasan je Tončev.

Republika

Foto: Starsport

Stadion "Čair" u Nišu

U protekloj godini Radnički je puno uložio i u renoviranje prostorija kluba  i svlačionica za mlađe kategorije, a napravljena je  profesionalna i moderna teretana u okviru stadiona. Ove  godine Radnički  je u potpunosti sredio i teren stadiona Železničara kraj pruge, a ulaže se i u pomoćne terene. Odrađena je zamena polomljenih stolica na celom stadionu, kao i montiranje novih stolica umesto njih. Ukupno je zamenjeno oko dve hiljade stolica. Uz sve ovo, morala je da bude izvedena nova vodovodna mreža, pošto je stara popucala zbog mržnjenja cevi ranijih godina i neadekvatne izolacije pri gradnji stadiona. Odrađena je kompletna hidroizolacija na "novom" delu stadiona. Zbog ranijeg prokišnjavanja, uništena je elektroinstalacija na čitavom stadionu, te je i ona morala da se kompletno zameni. Obnovljen je i popravljen VIP prostor na zapadnoj tribini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading