Pre pet godina igrao za Arsenal protiv Zvezde na Marakani, a danas se penzionisao u 30. godini! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

08.07.2022

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na odluku o kraju igračke karijere uticale su i povrede.

Pre pet godina igrao za Arsenal protiv Zvezde na Marakani, a danas se penzionisao u 30. godini! (VIDEO/FOTO)

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Arsenala na Marakani

Crvena zvezda je 19. oktobra 2017. godine igrala utakmicu grupne faze Lige Evrope protiv Arsenala na Marakani i tada je poražena golom Olivjea Žirua u 85. minutu.

Tadašnji trener "tobdžija" bio je Arsen Venger, a broj 10 na leđima nosio je Džek Vilšir.

Republika

Foto: Starsport

Arsen Venger na Marakani

Produkt omladinske škole kluba iz Severnog Londona koji je od 2008. do leta 2018. godine odigrao 197 utakmica i postigao 14 golova u svim takmičenjima u petak je saopštio da završava karijeru!

Vilšir ima samo 30 godina, a poslednji angažman bio mu je u danskom Arhusu u kojem je od februara 2022. godine do kraja sezone u maju upisao 14 nastupa bez učinka.

Republika

Foto: Starsport

Džek Vilšir (desno) u duelu sa Mičelom Donaldom

- Sva iskustva koja sam doživeo tokom karijere, za mene su privilegija. Od šutiranja lopte u vrtu kao mališan, do kapitena mog voljenog Arsenala i predstavljanja moje zemlje na Svetskom prvenstvu. Ispunio sam snove - napisao je, između ostalog, Vilšir u opširnoj poruci na društvenim mrežama.

 

 

Vezista je prošao sve reprezentativne selekcije Engleske, a za A tim "Gordog Albiona" odigrao je 34 utakmice i postigao dva gola.

 

 

Džek je pored Arsenala i Arhusa branio boje Boltona, Borntmuta i Vest Hema, a na odluci da okači kopačke o klin, uticale su i brojne povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading