Turci pišu: Zvezda ŽELI bivšeg napadača Aston Vile! (FOTO)

Autor:

Sport

06.07.2022

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi bio senzacionalan transfer.

Turci pišu: Zvezda ŽELI bivšeg napadača Aston Vile! (FOTO)

Foto: Starsport

Turski mediji prenose da je Crvena zvezda zainteresovana za napadača Fenerbahčea Mbvana Samatu.

Samata ima 29 godina, a proteklu sezonu proveo je na pozajmici u Antverpenu, gde je imao skroman učinak od pet golova i četiri asistencije na 27 mečeva belgijske Župile lige.

Nešto bolji bio je u Ligi Evrope u kojoj je na šest nastupa tri puta pronalazio put do mreže.

Samata je u redove Fenera stigao u leto 2020. godine iz Aston Vile u transferu vrednom 6.000.000 evra, a sa turskim velikanom ima ugovor na još dve godine.

Ipak, u Istanbulu se nije dobro snašao, na 33 meča uspeo je da postigne samo šest golova, zbog čega je kasnije i otišao na pozajmicu u Antverpen.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mbvana Samata u duelu sa Fenerom dok je nosio dres Antverpena

Što se tiče boravka u Aston Vili, ni tamo nije bio previše raspoložen. Postigao je samo dva gola na 16 utakmica, iako ga je klub iz Birmingema Genku platio 10.500.000 evropskih novčanica.

Upravo je u Genku napadač iz Tanzanije pružao najbolje partije. Pogotovo je bio raspoložen u sezonu 2018/19 kada je u okviru belgijskog prvenstva 23 puta pogađao pravo u metu.

Ukoliko Crvena zvezda bude odlučila da ga dovede u svoje redove, svakako će morati da plati određeno obeštećenje Fenerbahčeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading