Stanković se izjednačio sa Muslinom: Sada je za petama Paviću i Miljaniću!

Autor:

Sport

06.07.2022

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatne rezulate beleži Dejan Stanković na klupi Crvene zvezde i njegova trenerska karijera je na putu da nadmaši igračku koja je bila besprekorna, s obzirom da je Mister jedan od najboljih srpskih fudbalera u istoriji.

Stanković se izjednačio sa Muslinom: Sada je za petama Paviću i Miljaniću!

Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković gestikulira tokom meča sa Rendžersom

Osvajanjem treće titule i drugog kupa, izjednačio se sa Slavoljubom Muslinom po ukupnom broju trofeja, a u slučaju da se odbrani dupla kruna, prestići će Mišu Pavića i izjednačiti se sa legendarnim Miljanom Miljanićem.

Dejan Stanković je na klupi Crvene zvezde ukupno dve i po godine i za to vreme osvojio je tri šampionske titule i dva Kupa Srbije. Odbranom duple krune s kraja prošle sezone, izjednačio se sa Slavoljubom Muslinom koji je ostvario identičan učinak, ali u dva navrata  - 1999/00, 2000/01; 2003/04. Stankovićeva Zvezda je blizu da sruši i čuveni Muslinov učinak, čija je ekipa imala niz od 96 utakmica bez poraza na domaćem terenu u prvenstvu, dok je Misterov tim na koti 94. Takođe, Mistera dele još dve pobede, da ostvari ukupno 100. trijumf na klupi Crvene zvezde, računajući sva takmičenja, po čemu bi se takođe zlatnim slovima upisao u istoriju kluba.

Drugi najtrofejniji trener kada je reč o Crvenoj zvezdi je Miša Pavić koji je na klupi crveno-belih sedeo od 1957. do 1964. godine i za to vreme osvojio tri titule prvaka države i tri kupa, kao i jedan Mitropa kup. Međutim, kada je reč o državnim takmičenjima, Stankovića bi odbrana duple krune postavila na drugo mesto najtrofejnijih trenera u istoriji Crvene zvezde.

Kada se spomene legendarni trener Crvene zvezde, svakom je prva asocijacija na Miljana Miljanića, međutim i njega bi mogao da nadmaši Dejan Stanković. Miljanić je u periodu od 1966. do 1974. godine osvojio četiri titule državnog prvaka i tri kupa, kao i jedan Mitropa kup. Opet, Stanković bi odbranom duple krune kada je reč o državnim trofejima dostigao popularnog Čiču, a za dve sezone bi mogao i da ga prestigne i postane najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading