TAKO SE TO RADI - REFORMA SUDIJSKE ORGANIZACIJE PUN POGODAK: Pošten fudbal nam doneo 50.000.000 evra!

Autor:

Sport

30.06.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošten fudbal i regularnost donose novac, a novac ambijent za nove uspehe. Fudbalski savez Srbije sa zamenikom predsednika Nenadom Bjekovićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem na čelu počeo je prošle godine da sprovodi reformu sudijske organizacije, koja je očišćena od svih koji su narušavali regularnost i ugled srpskog fudbala, a rezultat je stigao u vidu povratka poverenja sponzora jer, kada je fudbal čist, svi su na dobitku, i FSS i klubovi.

TAKO SE TO RADI - REFORMA SUDIJSKE ORGANIZACIJE PUN POGODAK: Pošten fudbal nam doneo 50.000.000 evra!

Foto: Starsport

TROGODIŠNJA SARADNJA

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, čim je sudijska mafija proterana, velike svetske kompanije su postale spremne da ulažu jer više ne moraju da strahuju zbog nameštenih utakmica pošto od prošle sezone nema više UEFA prijava. Novac je počeo da se sliva, pa su obezbeđeni unosni ugovori za srpski fudbal, veći od 50 miliona evra. Na sve to, ugledu našeg fudbala doprineo je i plasman "orlova" Dragana Stojkovića Piksija na Mundijalu, ali i uspesi Crvene zvezde i Partizana u Evropi.

Najveća vidljiva promena biće naslovni sponzor, koji će biti obelodanjen narednih dana, pa ćemo tako u naredne tri godine gledati Mozzart Superligu i Mozzart Prvu ligu Srbije. Kladionica je u ponudi pet ponuđača pobedila najveće svetske kladionice koje su se utrkivale da podrže domaći fudbal. Za naslovnog sponzora Superlige Mozzart će platiti rekordnih 5.250.000 evra (prve godine 1,5 miliona, druge 1,75 miliona i treće dva miliona), dok će PLS prvi put u istoriji dobiti naslovnog sponzora, za šta će biti plaćeno 450.000 evra, podjednako raspoređenih po godinama. Pritom, kladionica u ovom paketu koji je ispregovaran produžiće ugovor sa FSS vredan 600.000 evra. Nekoliko meseci ranije čelnici saveza Bjeković i Šurbatović, zajedno s predstavnicima Zajednice superligaša Dragomirom Lazovićem i Darkom Ramovšem, potpisali su istorijski ugovor s renomiranom američkom kompanijom "IMG Arena" na 6,4 miliona evra za prodaju prava na brzo klađenje i klađenje u toku utakmica.

Republika

Foto: Starsport

FSS grb

Televizija Arena sport je prenose domaćeg fudbala u naredne tri godine "zaključala" sa 24 miliona evra, osam po sezoni, od toga sedam za Superligu i milion za Kup Srbije. Tu je i ugovor o generalnom sponzorstvu FSS s "Telekomom Srbija" vredan šest miliona. Kako saznajemo, uskoro će biti potpisan i ugovor za VAR u vrednosti od 300.000 evra, a trebalo bi da se uvećaju i prihodi FSS za još šest miliona na ime prihoda s međunarodnog tržišta. S ugovorima koje je savez nedavno potpisao s novim sponzorima ("Vivo", "Banjalučka pivara" itd.) srpski fudbal biće bogatiji za više od 50 miliona evra.

NOVAC ZA SVE

Od ovog novca će svi imati korist, a najviše klubovi. Kako nezvanično saznajemo, klubovi Superlige će svake godine dobijati dodatnih po oko 400.000 evra, a Crvena zvezda i Partizan, kao naša dva najveća kluba, po milion. Nisu zaboravljeni ni timovi PLS, koji će dobijati po oko 40.000 evra. Da je rad FSS za svaku pohvalu, kao i raspodela novca, za Srpski telegraf kaže iskusni fudbalski radnik Milorad Kosanović.

Republika

Foto: Starsport

Milorad Kosanović

- Svaki uspeh otvara nova vrata, a u FSS su to znali da iskoriste. Normalno je da svako želi da ulaže u nešto što je čisto i što će mu doneti korist. Svi će videti našu reprezentaciju u Kataru, ali i naše klubove u Evropi, a, samim tim, i njihov brend. Veliko je to tržište. Podržavam i to što se novac daje svim klubovima, ne samo Zvezdi i Partizanu, uključujući i PLS, što je dodatni motiv za male - jasan je Kosanović.

Uskoro i nova administrativna Kuća fudbala

Srpski fudbal uskoro će dobiti nov dom. Prema saznanjima našeg lista, a uz podršku UEFA i FIFA, u planu je da se FSS preseli sa Terazija 35 i nastani u novoj administrativnoj Kući fudbala, s ciljem da se još marljivije radi i dodatno stvaraju bolji uslovi za ceo srpski fudbal.

UNOSNI UGOVORI

Mozzart Superliga 5.250.000E

Mozzart Prva liga 450.000E

Mozzart ugovor sa FSS 600.000E

Brzo i uživo 6.400.000E

TV prava Arena sport  24.000.000E

"Telekom Srbija" 6.000.000E

VAR sistem 300.000E

Novi prihodi s međunarodnog tržišta 6.000.000E

RASPODELA NOVCA

Crvena zvezda 1.000.000E

Partizan 1.000.000E

ostali superligaši 400.000E

Timovi PLS 40.000E

* po sezoni

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading