Vermezović iskren: Partizan ne može da osvoji titulu, zbog čega onda dovoditi strance?

Autor:

Sport

11.06.2022

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao je svoje mišljenje.

Vermezović iskren: Partizan ne može da osvoji titulu, zbog čega onda dovoditi strance?

Foto: ST/V. LUKIĆ

Bivši trener Partizana Vladimir Vermezović se u intervjuu za "Sputnjik" osvrnuo na sezonu svog voljenog kluba.

Crno-beli su imali sve u svojim rukama, ali su na kraju ostali bez ijednog trofeja, a šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević odlučio se da napusti Humsku 1.

Njega je na klupi zamenio Ilija Stolica.

- Čudna su vremena za partizanovce. Mnogo toga se priča i dešava oko Partizana. Mnogo je raznih teorija, ali je činjenica da Partizan ima trenera. Ilija Stolica je vredan momak, znam ga dok je igrao za crno-bele kada sam ja bio pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću. Napravio je sa Voždovcem lepe stvari i smatram da je Partizan u ovom trenutku izabrao najbolje rešenje. Kažem u ovom trenutku jer svaka prilika da se postane trener Partizana je dobra i ne treba je odbijati. Kažu da je Stolica mlad, ali svi smo mi bili podložni sličnim kritikama. Ja sam došao iz Teleoptika, Ljubiša Tumbaković iz petlića Partizana i to nema nikakve veze. Dejan Stanković je osvojio treču titulu sa Zvezdom bez prethodno dana staža kao šef stručnog štab - kaže Vermezović.

Stolica je dočekan sa mnogo skepticizma u fudbalskoj javnosti, ali popularni Vermez se ne slaže sa mišljenjem većine.

Ukoliko se budu poklopile kockice, a postoje sve predispozicije, Stolica bi mogao da donese pozitivan pomak. Partizanovi navijači ne bi trebalo da sa tolikom sumnjom prihvataju novog trenera, neophodno je dati mu vreme. Menjati trenera na svaka 3-4 meseca nema smisla, potrebno je pustiti ljude da rade. Svi pričaju da je Partizan veliki klub, da nema vremena, ali i drugi klubovi u Evropi su veliki pa pruže šansu treneru po godinu ili dve iako ne osvoje ništa. Ukoliko veruješ i imaš viziju neophodno je sačekati.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Ilija Stolica

Marko Nikolić, Savo Milošević, Miroslav Đukić, Saša Ilić i mnogi drugi su bili kandidati za trenera Partizana, ali su svi oni odbili poziv crno-belih. Vermezović je pokušao da objasni zbog čega su se mnogi stručnjaci odlučili na taj korak.

Javna je tajna da u našem fudbalu nisu sve stvari onakve kakve bi trebalo da budu. Uzdali smo se u VAR, međutim vidimo da i ta tehnologija u jednu ruku može da se kjntroliše. Ipak, ne bih se služio teorijama zavere da Vučić pomaže Zvezdi. Ove godine Partizan je bio najbliži šansi da osvoji titulu. Imao je veliku bodovnu prednost, derbi koji je direktno odlučivao o šampionu, izgubili smo i ne bismo trebali da tražimo alibi. Takođe, ne znači da je Sale Stanojević slab trener jer je izgubio taj derbi. Ne, jednostavno se tako desilo, izgubio si jednu utakmicu koja odlučuje direktno. Da li igrači nisu bili dovoljno spremni ili njihov mentalni sklop nije mogao da podnese težinu takve utakmice, jednostavno desilo se. Zvezda je dobila tiu utakmicu, odvojila se i kasnije se potvrdilo staro pravilo u domaćem, ali i evropskom fudbalu da se titule ne osvajaju u duelima sa velikim rivalima, već sa malim protivnicima - rekao je popularni Čika Crni, a potom zaključio:

- Zvezda je neplanirano izgubila bodove protiv Radnika, ali je Partizan ispustio bodove kad je bilo najpotrebnije. Podveo bih to pod neku psihologiju ovog tima koji nije mogao da izdrži pritisak... Trenutno je konstalacija snaga takva da Partizan ne verujem da može da osvoji titulu i ako znamo da je to tako, zašto bismo trošili novac na skupe strance. Bolje je da razvijamo našu decu jer će to dobro doći i našoj reprezentaciji jer sa ovolikim brojem stranaca u kvalitetnim klubovima ćemo ugušiti i reprezentaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading