Zidan odjavio "trikolore" i seda na klupu Pari Sen Žermena!

Autor:

Sport

10.06.2022

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji trener Real Madrida otputovao je u Katar kako bi se sa vlasnicima šampiona Francuske dogovorio o uslovima saradnje i tada bi zvanično trebalo da nasledi Maurisija Poketina na klupi "svetaca.

Zidan odjavio "trikolore" i seda na klupu Pari Sen Žermena!

Foto: Tanjug/AP

Zinedin Zidan

Po mnogima najbolji vezista svih vremena i čovek koji je kao trener Real Madrida osvojio tri uzastopne Lige šampiona vraća se u "sedlo".

Legendarni Francuz Zinedin Zidan (49) postaće novi trener Pari Sen Žermena, prenose španski mediji "Marka", "As" i "Mundo Deportivo", kao i francuski "RMC"!

 

 

Popularni Zizu je prema dostupnim informacija otputovao u Katar kako bi se sa vlasnicima "svetaca" dogovorio o sulovima saradnje i zvanično nasledio Maurisija Poketina.

Dugo su Parižani oklevali da kontaktiraju Zidana iz dva razloga.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Uskoro bivši - Maurisio Poketino

Prvi je mesto rođenja, pošto su bili mišljenja da čovek iz Marselja ne može da bude trener najvećeg rivala, iako Zinedin nikada nije obukao dres kluba iz rodnog grada.

Drugi razlog je bio bliskost sa Real Madridom, pošto je "kraljevski klub" uz Barselonu postao najveći evropski rival šampionu Francuske i na terenu i van njega. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zinedin Zidan

To se promenilo na Parku prinčeva kada su odnosi Zizua i "Los Blankosa" zahladneli, naročito posle drugog odlaska iz prestonice Španije.

Kada se sve sredilo, postojao je još jedan problem jer je Francuz i pre odbijao ponude jer je želeo da nasledi Didijea Dešana na mestu selektora nacionalnog tima posle Svetsko prvenstva u Kataru.

Republika

Foto: Starsport

Ostaje selektor - Didije Dešan

Na kraju, pošto nema priče oko rastanka Dešana i "trikolora", Zinedin je rešio da okrene novi list i dođe u Grad svetlosti, a još uvek nema informacija oko plate i godine ugovora.

Ipak, šuškalo se da bi Zidan dolaskom u Pari Sen Žermen postao najplaćeniji trener na svetu, ali i u istoriji sa 25.000.000 evra po sezoni. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ponovo će sarađivati - Serhio Ramos i Zinedin Zidan

Zizu je do sada u trenerskoj karijeri vodio Real Madrid Kastilju i seniorski tim "kraljevskog kluba" i ostvario je učinak od 320 utakmica, 200 pobeda, 70 remija i 50 poraza.

Osvojio je tri Lige šampiona i po dve Primere, Superkup Španije, Superkup Evrope i FIFA klupsko Svetsko prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading