PRIZNANJE UBICE IZ KOTEŽA: Ubio sam babu, ali se ne sećam!

Autor: Republika

Hronika

10.06.2022

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baka Desanka ubijena je na svoj 70. rođendan, u decembru, tako što joj je naneto više ubodnih rana nožem i šrafcigerom, a svedoci koji su na optuženičku klupu poslali Davida bili su njegov otac i brat od ujaka.

PRIZNANJE UBICE IZ KOTEŽA: Ubio sam babu, ali se ne sećam!

Foto: facebook.com/printscreen/ilustracija

David Dudić (25), optužen za ubistvo svoje bake Desanke 15. decembra prošle godine, priznao je danas na suđenju u Višem sudu u Beogradu da je kriv, ističući da se samog čina izvršenja krivičnog dela ne seća.

Njemu se na teret stavlja krivično delo ubistvo, za koje je zaprećena kazna od deset godina do doživotne robije.

Prilikom iznošenja odbrane, Dudić je rekao kako je došao kod bake u posetu svom bratu Stefanu Dragićeviću, koji je slomio obe noge i bio prikovan za krevet, te je u momentu ubistva bio sprečen da reaguje.

Dragićević je pozvao Dudićevog oca telefonom i javio mu je da je David zaklao Desanku.

Republika

Foto: Printscreen

Beživotno telo Desanke Dudić

Kao objašnjenje za to što priznaje ubistvo kog se ne seća, Dudić je naveo da veruje da njegov brat ne bi lagao na sudu, kao i da se seća kako se sa bakom posvađao oko prozora koji mu je branila da otvori.

Naime, pre ulaska u zgradu David je video grafit na kome je bilo ispisano "gas" zbog čega je pomislio da će se ugušiti.

Objašnjenje za to dao je veštak psihijatar Svetislav Mišković, rekavši da je Dudić imao sumanute ideje da mu svi žele zlo, pa je tako i reč "gas" video kao pretnju.

Mišković smatra da je Dudić u momentu kada je ubijao Desanku bio u stanju potpune neuračunljivosti i da mu je dijagnostifikovan poremećaj sličan šizofreniji, usled kog nije mogao da shvati ozbiljnost svojih dela.

SVEDOČENJA O SUROVOM UBISTVU

Najšokantnija su ipak bila svedočenja Davidovog oca Đorđa Dudića i brata od ujaka Stefana Dragićevića.

- Možda sam ga napravio, ali mu nisam otac. U ovom predmetu se ne sudi samo Davidu, već svim montrumima i na taj način se brani narod ove države - naveo je Dudić stariji, koji se odmah po saznanju o stravičnom zločinu odrekao sina.

Foto: Društvene mreže/printskrin

Đorđe Dudić sa Desankom Dudić

David je tokom priznanja rekao kako je prva scena koje se seća nakon svađe sa bakom oko prozora ta da ona leži na podu prekrivena zemljom i krvlju.
Ovu scenu kao svedok prepričao je Dragićević koji je u tom momentu bio nepokretan i sprečen da bilo šta preduzme.

- Radio je to sa uživanjem i to nije neuračunljivost, stavio mi je nož pod grlo i rekao mi da ćutim kada su policajci kucali na vrata. Nakon ubistva oprao je ruke, vratio se u sobu i rekao "malo vam je nered ovde - ispričao je Dragićević.

Dudić se na početku suđenja branio ćutanjem, da bi danas priznao ovaj zločin. Sudski veštaci su konstatovali da je Desanka preminula od posledica zadobijanja više ubodnih rana nanetih nožem i šrafcirgerom. Suđenje će biti nastavljeno iznošenjem završnih reči tužilaštva i odbrane 13. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading