ALARM U SOLNI: Albanci se spremaju da PROVOCIRAJU Srbe!

Autor: VLADIMIR ZOGOVIĆ

Sport

09.06.2022

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveni alarm u Solnu, policija je na nogama! Oko 500 srpskih navijača koji imaju karte za gostujući sektor Frends arene najavljuju veliku podršku "orlovima" u večerašnjem duelu sa Švedskom (20.45, Arenasport premijum 1) u trećem kolu Grupe B4 u Ligi nacija.

ALARM U SOLNI: Albanci se spremaju da PROVOCIRAJU Srbe!

Foto: Starsport

Međutim, osim organizacije velikog spektakla, u razgovoru za Republiku otkrivaju da vode računa i oko eventualnih provokacija Albanaca koji putem društvenih mreža uveliko prete. Boško, Sergej, Ivan, Rajko, Strahinja, Nemanja samo su neki od Srba koji će put stadiona krenuti u korteu. Kako kažu, na ostalim delovima tribina očekuju barem još 2.000-3.000 srpskih navijača.

ZA DECU KOSMETA

- Ima nas iz Solna, Malmea, Geteborga, Stokholma, Norčepinga i iskusna smo navijačka grupa. Cilj nam je, pre svega, da navijamo za Srbiju, da pokažemo celom svetu srpsku slogu i pošaljemo lepu sliku u svet. Već neko vreme skupljamo novac i organizujemo se za transparente i zastave, a ostatak koji nismo potrošili za navijačke rekvizite poslaćemo srpskoj deci na Kosmetu - počinje priču za naš list Nevesinjac Boško (27), inače rođen u Švedskoj.

Da u organizaciji ne ide sve tako glatko, pobrinuli su se lokalni Albanci koji, ničim izazvani, najavljuju provokacije.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

- Preko društvenih mreža apeluju na svoje sunarodnike da na utakmicu Švedska-Srbija dođu sa zastavama Albanije. Odmah sam to prijavio fudbalskim savezima Švedske i Srbije. Domaćini su obećali da će poslati dodatno obezbeđenje da do toga ne bi došlo. Čak me i policija pitala da li strahujem od sukoba. Rekao sam im da, što se Srba tiče, ne brinu, te da može doći do incidenata jedino ako nas naši neprijatelji isprovociraju - dodaje Boško.

NEMA GARANCIJA

U tom slučaju kaže da ne garantuje bezbednost za provokatore.

- Ako unesu albanske zastave, stadion će eksplodirati. Mi želimo da se sve reši diplomatski i sportski, a ne na ekstreman način. Ali nećemo dozvoliti diskriminaciju Srba. Sigurno nećemo prećutati albanske zastave i ne možemo garantovati bezbednost takvima - zaključio je Boško, član Srpskog udruženja Solna iz istoimenog grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Albanac

09.06.2022 16:16

hahahhahahahah