PODATAK ZA PONOS: U omladinskoj reprezentaciji Srbije koja je ostavila plasman na EP čak osmorica igrača iz "RFK Grafičar"!

Autor:

Sport

08.06.2022

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U mlade vredi ulagati!

PODATAK ZA PONOS: U omladinskoj reprezentaciji Srbije koja je ostavila plasman na EP čak osmorica igrača iz "RFK Grafičar"!

Foto: RFK Grafičar

Stefan Leković

Strategija davanja šansi talentovanim fudbalerima ponovo se pokazala kao dobitna kombinacija za RFK Grafičar, jer čak osmorica članova omladinske reprezentacije (U19) koja je ostvarila plasman na Prvenstvo Evrope u Slovačku (18. jun - 1. jul) stižu iz kluba sa Senjaka.

Ekstra talentovani blizanci Nikola i Jovan Mituljikić, neumorni vezni igrač Nikola Knežević, stub odbrane Stefan Leković, hitri desni bek Uroš Lazić, golman Marko Ćopić, uz dvojicu igrača koji su posle dobrih izdanja u polusezoni prekomandovani u prvi tim Crvene zvezde, Andrej Đurić i Nikola Stanković, ponos su Grafičara, koji ove godine obeležava vredan jubilej, 100-godišnjicu postojanja.

- Prioritet za naš klub je da razvijamo i unapređujemo igrače kako za Crvenu zvezdu, tako i za sve naše nacionalne selekcije. Zato nam je čast što imamo toliko fudbalera u omladinskoj reprezentaciji, i što je naš prvi tim gotovo u potpunosti sačinjen od igrača mlađih od 20 godina. Plasman ekipe na EP nam pokazuje da je neophodno da nastavimo da dajemo priliku mladim srpskim fudbalerima, da im omogućavamo što bolje uslove da naprave korak između omladinske i seniorske konkurencije, uključujući vrhunski stručni rad i što kvalitetniju infrastrukturu - rekao je Nikola Ristanović, generalni direktor RFK Grafičar.

Zadovoljstvo plasmanom na EP nije krio Stefan Leković, kome mnogi prognoziraju blistavu međunarodnu karijeru.

Republika

Foto: RFK Grafičar

- Bilo je dosta euforije među nama, utisci su neverovatni, a retko ko je verovao da ćemo uspeti. Bili smo jedno, borili se maksimalno i uz malo sreće smo prošli. Sigurno da nije bilo lako, čuvao sam neke od najboljih svetskih talenata, ali igram seniorski fudbal već pola godine u Grafičaru i sigurno da mi je to pomoglo. Uspehu je doprinela i sjajna saradnja i atmosfera između svih momaka u timu, jer smo kao jedna porodica - rekao je Leković.

Uroš Lazić je čekao dve godine da ponovo postigne gol za reprezentaciju, a pogodak je stigao u pravi čas.

Republika

Foto: RFK Grafičar

- Osećaj je izvanredan, pogotovo jer sam pogodio mrežu opet protiv Norveške. Kroz glavu mi je prolazilo samo to da moramo da idemo na Evropsko i to se i ostvarilo. Želimo da dokažemo i pokažemo koliko možemo, postavljamo velike ciljeve - finale, čak i trofej. Izuzetno dobro poznajemo jedni druge, znamo kako dišemo, kako sa momcima iz Grafičara, tako i sa svima ostalima. Fanstastičan je osećaj kada izađemo na teren u dresu reprezentacije, pevamo himnu i radujemo se uspehu svoje zemlje - ističe Lazić.

Među najboljim pojedincima u nacionalnom timu je i "motorino" Nikola Knežević.

Republika

Foto: RFK Grafičar

- Ostvaren je veliki uspeh, prethodni dani su izgledali stvarno odlično. Trenirali smo kako treba i dobili nagradu na utakmicama. Igranje protiv najboljih reprezentacija i mladih fudbalera na svetu donosi neizmerno iskustvo. Mogu da kažem da svima u najmanju ruku pariramo po kvalitetu i talentu. Potrudićemo se da se ne zaustavimo na ovome - zaključuje Knežević.

Srbija se na EP u Slovačkoj nalazi u grupi B zajedno sa Engleskom, Izraelom i Austrijom. Prvi meč naši omladinci igraju 19. juna protiv Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading