Iskren kao i uvek: Bojan Đorđić, bivši as Zvezde o duelu Srbije i Švedske u Stokholmu!

Autor: V.Z.

Sport

08.06.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Mančester junajteda kao i mnogih klubova širom sveta govorio je o predstojećem meču u Stokholmu između domaćina Švedke i Srbije u okviru Lige nacija (četvrtak 20 i 45).

Iskren kao i uvek: Bojan Đorđić, bivši as Zvezde o duelu Srbije i Švedske u Stokholmu!

Foto: Starsport

Bojan Đorđić bivši as Crvene zvezde

Nekadašnji vezista je svoju karijeru započeo upravo u Šveskoj u ekipi Bromapojkarne, stoga poznaje tamošnja dešavanja u fudbalu.

Đorđić je u intervjuu za naš list izneo očekivanja pred ovaj meč:

- Šteta je što Švedska neće imati neke od ključnih igrača, kao ni Srbija. Mitrović, Vlahović, Lidelof, Kuluševski...Zbog toga su očekivanja malo manja. Takođe je i paklen tempo, ovo je treća utakmica za nedelju dana, sezona je bila duga, a igrači su umorni. Ono što je sigurno jeste da će obe reprezentacije ići na pobedu. Nikome remi neće valjati. Evo sutra će igrati Tadić, koji je odmarao protiv Slovenije. On kvalitetom može da reši utakmicu. Ko je od Šveđana opasan? Isak i Forsberg su dva ključna igrača. To je ono što publika voli, prvi dodir, lopta u prostor, driblig... Obožavam da gledam kako to Tadić i Forsberg rade. Oni iskaču iz norme. Srbija je kvalitetnija kada je reč o pojedincima. Švedska je u međuvremenu promenila sistem igre, pa ima treba malo vremena da se prolagode.

Republika

Foto: youtube.com/Lukas Gummesson

Bojan Đorđić

Kome dajete veće šanse?

- Izjednačeni su. Imaće uticaj i domaći teren. Švedska je uvek jaka na Frends areni. Sećamo se meča sa Španijom u kvalifikacijama. Ali u gostima postoji problem. Dobro poznajem švedski tim. Igrao sam sa sedam aktuelnih rerpezentativaca. Oni su počinjali, a ja završavao s reprezentacijom. Zaboravio sam da napomenem mladog Elangu koji će najverovatnije dobiti priliku. Oko njega se uvek nešto dešava. Nenormalno je brz i težak za čuvanje. Ali, biće teško za Šveđane ako Srbija dođe do poseda. 

On je govorio i o samom takmičenju tj. sistemu u Ligi nacija:

 

 

- Igračima je mnogo lakše kada imaju tabelu, kada mogu da se takmiče, prelaze u jače grupe. Kao fudbaleru bi mi mnogo više značilo da igram Ligu nacija nego neku bezveze utakmicu. Za nas koji igramo na Mundijalu svakako je bolje nego da igramo prijateljske, beskorisne utakmice. Jedino što je sezona zaista bila preduga i što ne možeš da odmaraš najbolje igrače. Piksiju je mnogo teško, znam to, on ne voli da gubi. Jedino što je moglo jeste da malo drugačije organizuju ovu Ligu naciju, drugačije termine.

 

 

Zatim se osvrnuo i na predstojeći Mundijal u Kataru:

- Proći ćemo grupu. Jedino što priželjkujem jeste da ne bude nekih nehativnih rubrika i novinskih naslova. Da se ono sa Muslinom se ne ponovi s Piksijem. Kao što bodrimo Noleta, tako treba i Orlove. Mi jednostavno obožavamo fudbal, treba da podržimo momke i budemo složni- istakao je Đorđić za "Republiku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading