Ko je Ilija Stolica? Trener kratkog daha, dobio otkaz nakon 48 dana i stiže na zgarište u Humsku da ugasi ili dodatno raspali vatru...

Autor:

Sport

08.06.2022

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedina svetla tačka u njegovoj karijeri je pobeda nad Crvenom zvezdom 3:2, 2017. godine..

Ko je Ilija Stolica? Trener kratkog daha, dobio otkaz nakon 48 dana i stiže na zgarište u Humsku da ugasi ili dodatno raspali vatru...

Foto: Starsport

Došao je i taj dan, Stolica je na korak od klupe Partizana nakon odlaska Aleksandra Stanojevića sa klupe crno-belih na kraju ove sezone.

Godinama unazad, pre dolaska Zorana Mirkovića i Sava Miloševića u Humsku, Stolica je bio prvi pik za trener crno-belih. "Grobarima" je dva puta pao kamen sa srca, a sada će ih taj kamen dodatno sastaviti sa crnom zemljom. Treća sreća ili ne? Videćemo...

 

 

Ko je zapravo Stolica? 

Srpski trener je u svojoj dugoj, ali ne i toliko uspešnoj karijeri vodio mlade kategorije Partizana, a zatim i mlade selekcije naše zemlje.

Sa "orlićima" je ostao bez plasmana na Evropsko prvenstvo 2019. godine nakon čega je napustio mesto selektora.

Republika

Foto: Starsport

Ilija Stolica

 

Vojvodina i Olimpija

Nakon solidne sezone u Voždovcu i pobede nad Zvezdom nakon čega je Partizanu doneo trofej šampiona 2017. godine, Stolica je preuzeo Vojvodine iz koje je brže bolje otišao nakon četiri meseca rada.

Nakon odiseje na "Karađorđu" Stolica je preuzeo Olimpiju iz Ljubljane. U Sloveniji se proveo kao i u Vojvodini, s tim što je klupu Olimpije napustio nakon 48 dana.

Republika

Foto: Starsport

Ilija Stolica

 

I sada kada je doterao cara do duvara, Stolica je odlučio da dođe u Partizan koji se nalazi na raskrsnici propasti. Tri godine bez trofeja, sa dugovima na grbači i defintivno tanjim timom od Crvene zvezde. 

Da li je Stolica pravi čovek za Partizan? Možda sve demantuje i odvede crno-bele do nebeskih visina, a možda bude i obratno.

Piše: Dušan Tufegdžić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading