Problemi su sve veći: Nakon bojkota treninga, otkazan je i prijateljski susret - fudbalska Kanada pred kolapsom!

Autor:

Sport

06.06.2022

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon gotovo pune četiri decenije obezbedili su plasman na svetsku fudbalsku smotru, ali su problemi tek sada nastupili.

Problemi su sve veći: Nakon bojkota treninga, otkazan je i prijateljski susret - fudbalska Kanada pred kolapsom!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Kanade, krajem ove godine učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Kataru i to će za ovu severnoameričku državu biti prvo učešće nakon Meksika 1986. godine kada su u grupi, u konkurenciji SSSR-a, Francuske i Mađarske zabeležili tri poraza uz gol koeficijent 0:5.

I pored ostvarenog fantastičnog uspeha, fudbalska Kanada ne može biti mirna. Naime, reprezentativci ove zemlje, među kojima se nalazi i golman aktuelnog šampiona Srbije Crvene zvezde, Milan Borjan, tokom prethodnog vikenda bojkotovali su reprezentativne treninge. Razlog ovakvog nesvakidašnjeg postupka kada su nacionalne ekipe u pitanju, leži u činjenici da predstavnici kanadskog fudbalskog saveza nisu reprezentativcima ispaltili premije za ostvareni plasman na Svetsko prvenstvo, pa su treninzi u Vankuveru otkazani.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milan Borjan nakon istorijskog uspeha i plasmana na Svetsko prvenstvo

 

Ovim povodom u lokalnim medijima pojavilo se i objašnjenje celokupne situacije:

- Fudbalski savez Kanade trenutno pregovara sa svojim reprezentativcima u vezi fer i pravične nadoknade igračima za plasman na SP u Kataru.

Takođe se navodi da je Savez ponudio igračima 10% od ukupne sume dobijene za plasman na svetsku fudbalsku smotru (ukupno je dobijeno 10.000.000 dolara), ali igrači zahtevaju četoiri miliona koliko bi podelila 33 reprezentativca koja su učestvovala u kvalifikacionom ciklusu.

Dogovora i dalje nema, pa je usled svega i prijateljski susret između Kanade i Paname koji je po planu trebao da se odigra danas, otkazan.

Potpuno je jasno da sva navedena dešavanja bacaju veliku ljagu na istorijski uspeh kanadskog fudbala. Takođe treba napomenuti da će se Kanada na Svetskom prvenstvu sastati sa selekcijama Belgije, Hrvatske i Maroka u okviru "grupe F".

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading