RAZLIČITI IMPERATIVI ZA VEČITE PRED SUTRAŠNJE FINALE KUPA: Zvezda za dominaciju, Partizan za prekid posta!

Autor:

Sport

25.05.2022

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana četvrti ovosezonski večiti derbi, u finalu Kupa Srbije, koji je na programu sutra (18.00, Arena premijum 1) na Marakani, dočekuju s različitim imperativima pobede.

RAZLIČITI IMPERATIVI ZA VEČITE PRED SUTRAŠNJE FINALE KUPA: Zvezda za dominaciju, Partizan za prekid posta!

Foto: Starsport

Novi-stari šampion petu godinu zaredom osvojio je titulu u Superligi Srbije. Ujedno, crveno-beli su aktuelni branioci trofeja u najmasovnijem takmičenju, pa će eventualnim trijumfom sutra prigrabiti novu duplu krunu, koja bi, de fakto, personifikovala njihovu apsolutnu dominaciju srpskim fudbalom poslednjih godina. Četa Dejana Stankovića u prethodna tri okršaja s najljućim rivalom bila je uspešnija pošto bilans glasi: pobeda i dva remija, a na vodenicu im ide i ogromna doza samopouzdanja jer su u nedavno završenoj kalendarskoj godini uspeli da istope pet bodova prednosti, koliko je "parni valjak" imao na polusezoni.

- Idemo na duplu krunu, to je cilj od starta sezone. Daće bog da osvojimo Kup u četvrtak i odemo na zasluženi odmor. Moramo da se fokusiramo na taj meč - rekao je kapiten crveno-belih Milan Borjan.

Republika

Foto: Starsport

Milan Borjan - kapiten FK Crvena zvezda

 

U Partizanu je, s druge strane, upaljen crveni alarm, budući da će u slučaju neuspeha na Marakani treću sezonu zaredom ostati bez osvojenog trofeja. Ipak, u Humskoj znaju kako se uzima Kup na Marakani pošto su poslednji osvojili upravo na najvećem srpskom stadionu, pobedivši Crvenu zvezdu 2019. Takođe, crno-beli su sa sedam podignutih pehara najuspešnija ekipa u Kupu Srbije od osamostaljenja naše države, dok je Zvezda na kvoti četiri.

Republika

Foto: Starsport

Bibras Natho - FK Partizan

 

- Želimo trofej. Prethodna dva finala smo gubili posle penala i vreme je da osvojimo Kup. Nadam se da ćemo to uraditi - kaže najbolji igrač Partizana Bibras Natho.

 

 

Osvajači Kupa Srbije

2021. C. zvezda

2020. Vojvodina

2019. Partizan

2018. Partizan

2017. Partizan

2016. Partizan

2015. Čukarički

2014. Vojvodina

2013. Jagodina

2012. C. zvezda

2011. Partizan

2010. C. zvezda

2009. Partizan

2008. Partizan

2007. C. zvezda

Večiti derbiji u finalu

25. maj 2021.

Crvena zvezda - Partizan 0:0 (penalima 4:3)

23. maj 2019.

Partizan - Crvena zvezda 1:0 (Ostojić)

27. maj 2017.

Partizan - Crvena zvezda 1:0 (Milenković)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading