Nastavak uspešne sezone: El Fardu Ben predvodi selekciju Komorskih ostrva ka završnici Kupa afričkih nacija!

Autor:

Sport

04.06.2022

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pune četiri godine jedan je od najboljih igrača u redovima srpskog šampiona.

Nastavak uspešne sezone: El Fardu Ben predvodi selekciju Komorskih ostrva ka završnici Kupa afričkih nacija!

Foto: Starsport

El Fardu Ben

El Fardu Ben nastavlja sa dobrim igrama. Nakon uspeha u dresu Crvene zvezde, Ben ostvaruje zapažene rezultate i u dresu nacionalne selekcije.

Na startu kvalifikacija za Kup afričkih nacija, selekcija Komorskih ostrva je u okviru "grupe H" na stadionu "Omnisport" u prestonici Komora, Moroniju savladala selekciju Lesota rezultatom 2:0. Golove za domaćina postigli su Mčangama u 59. i Jusuf u 81. minutu susreta, a El Fardu Ben je nosio kapitensku traku svoje reprezentacije na ovom meču.

Već u utorak 7. juna fudbalere Komorskih ostrva očekuje novi kvalifikacioni susret. Oni će se u Lusaki sastati sa ekipom Zambije koja je na startu kvalifikacija poražena od reprezentacije Ovale Slonovače rezultatom 3:1.

Republika

Foto: Tanjug/AP

El Fardu Ben u dresu nacionalne selekcije Komorskih ostrva

 

Završni turnir Kupa afričkih nacija održaće se od 23. juna do 23. jula 2023. godine, a domaćin turnira je Obala Slonovače. Titlulu će braniti reprezentacija Senegala koja je prethodne 2021. godinu z Kamerunu u velikom finalu savladala reprezentaciju Tunisa nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 0:0-4:2

Tridesetdvogodišnji El Fardu Ben je svoju profesionalnu karijeru započeo 2008. godine u ekipi Avra, a zatim je nastupao za Vanes, Veriju, Olimpijakos Levadiakos i Panionios, a stanovnik srpske prestonice je od 2018. godine.

Do sada je u dresu Komorskih ostrva nastupio 32 puta i bio strelac 16 pogodaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading