FSS uveo veliku promenu za narednu sezonu Superlige!

Autor:

Sport

04.06.2022

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa više neće biti isto!

FSS uveo veliku promenu za narednu sezonu Superlige!

Foto: Starsport

Detalj sa 167. Večitog derbija

Mnogo utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije bile su pomerane ili odlagane zbog bolesti fudbalera, pa je to imalo posledice i po termine i raspored je bio prebukiran.

Od sezone 2022/23 u srpskom fudbalu to će biti drugačije pošto je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije doneo odluku o "brisanju tačke o odlaganju utakmica zbog bolesti igrača".

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa Večitog derbija

Procedura je bila jasna – nalaz iz medicinskih ustanova, potpisan od doktora i uredno zaveden, sa delovodnim brojem, bio je dovoljan razlog za odlaganje mečeva svih rangova.

Ipak, propozicije ostavljaju prostor odlaganju, ali samo u dva slučaja - KOVID-19 ili slične virusne infekcije ili nedovoljnog broja fudbalera.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa Večitog derbija

Prvo ako usledi ponovno proglašenje epidemije KOVID-19 i drugih virusnih infekcija, a drugo ukoliko klub ima urednu potvrdu da nema najmanje zdravih 13 licenciranih igrača, ali jedan mora biti golman.

Potencijalno odbijanje predstavnika ekipe da igra utakmicu bće automatski registrovano službenim rezultatom 3:0 u korist rivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading