ČUDNI SU PUTEVI FUDBALSKI: Reprezentativac se nakon kraljevskog kluba seli u drugoligaški karavan?

Autor:

Sport

02.06.2022

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon gotovo punih devet godina došlo je vreme za rastanak.

ČUDNI SU PUTEVI FUDBALSKI: Reprezentativac se nakon kraljevskog kluba seli u drugoligaški karavan?

Foto: Tanjug/AP

Odavno je poznata činjenica da će velški reprezentativac i verovatno najbolji fudbaler u istoriji ove ostrvske države, Geret Bejl napustiti špansku prestonicu ovog leta.

U redove madridskog Reala stigao je 1. septembra 2013. godine. U dresu kraljevskog kluba osvojio je tri šampionska pehara LaLige (2017, 2020. i 2022.), 2014. godine je stigao do pehara u Kupu Kralja, tri godine kasnije i do Super kupa Španije, a kada je reč o međunarodnoj sceni, čak pet puta je bio šampion Evrope (2014, 2016, 2017, 2018. i 2022), tri puta je osvajao UEFA Super kup (2014, 2016. i 2017.), a isto toliko puta se popeo i na svetski vrh (2014, 2017. i 2018.).

Sada je došlo vreme da otvori novu stranicu svoje fudbalske karijere.

Foto: Tanjug/AP

Geret Bejl u dresu fudbalske reprezentacije Velsa

 

Kako ističe selektor fedbalske reprezentacije Velsa Robert Pejdž, Geret Bejl bi ovog leta mogao da se vrati na mesto sa kojeg je krenuo u svet fudbala i postane član Kardifa koji se trenutno takmiči u engleskom Čempionšipu (drugom stepenu takmičenja).

Da li će do ovog senzacionalnog transfera zaista i doći, ostaje nam da sačekamo, ali ne sme se prenebregnuti činjenica da je Geret Bejl rođen u Kardifu i u ovom gradu živi njegova porodica.

Fudbaler koji će ovog leta proslaviti svoj 33. rođendan, kao što je već rečeno, fudbalski je prohodao u ekipi Kardifa, a zatim je igračku karijeru gradio Sautemptonu i londonskom Totenhemu iz kojeg je i stigao u madridski Real 2013. godine.

Takođe treba napomenuti da je Geret Bejl u dresu nacionalne reprezentacije Velsa do sada zabeležio 102 nastupa i bio strelac 38 pogodaka, a već za par dana slede mu susreti baraža za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru i sigurno bi učešće na svetskoj smotri fudbala bila i njegova kruna profesionalne fudbalske karijere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading