ISPLIVALO POSLE FINALA U PARIZU: Real ŽESTOKO PONIZIO Premijer ligu!

Autor:

Sport

29.05.2022

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropa je dobila svog novog fudbalskog vladara.

ISPLIVALO POSLE FINALA U PARIZU: Real ŽESTOKO PONIZIO Premijer ligu!

Foto: Tanjug/AP

Igrači Real Madrida slave osvajanje titule

Pobedom nad ekipom Liverpula, fudbaleri Real Madrida su nakon četiri sušne godine stigli do svoje 14. evropske krune i sada imaju tačno duplo više osvojenih trofeja u odnosu na najbližeg konkurenta, ekipu Milana koja je 2007. godine upravo u duelu sa Liverpulom stigla do sedmog zvanja evropskog fudbalskog šampiona.

Postaje već i teško pobrojati sve godine u kojima je kraljevski klub uzdigao svoju krunu na krov Evrope, ali su u analizi istorisjki ostvarenih rezultata provlači jedan interesantan podatak.

Naime, Reala Madrid je od subote 28. maja poravnat po broju titula Lige šampiona sa kompletnom engleskom Premijer ligom. Onoliko koliko trofeja ima klub iz španske prestonice, zajedno poseduju Liverpul (6), Mančester junajted (3), Čelzi (2), Notingem Forest (2) i Aston Vila (1).

Istovremeno Real ima čak dva trofeja više u odonsi na kompletnu Seriju A. Kada je reč o klubovima sa Apeninskog poluostrva, već pominjani Milan je najtrofejniji sa sedam titula, dok se Inter i Juventus mogu pohvaliti sa tri, odnosno dva trofeja. Sve to u ukupnom zbiru daje brojku od 12.

Foto: Printscreen/Wikipedia

Svi osvajači Lige šampiona

 

Ukoliko bi smo istorisjke rezultate Real Madrida poredili sa još dva nacionalna šampionata zemalja koja spadaju u tzv. „Ligu petice“, poređenje je još nestvaarnije.

Nemačka ima ukupno osam „anfora“ u svom vlasništu, a šest su osvojili fudbaleri minhenskog Bajerna, a kada je reč o nacionalnom šampionatu Francuske, jedinu titulu ima Olimpik iz Marseja koji je do nje stigao 1993. godine.

Nakon svega navedenog, da li uopšte treba postavljati pitanje koji klub je najbolji u istoriji ove igre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading