NAKON TROFEJA USLEDILE SU KORENITE PROMENE: Nešto veliko se sprema - Evropa će ponovo da drhti pred njima!

Autor:

Sport

01.06.2022

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Punih jedanaest godina su čekali i konačno dočekali.

NAKON TROFEJA USLEDILE SU KORENITE PROMENE: Nešto veliko se sprema - Evropa će ponovo da drhti pred njima!

Foto: Tanjug/AP

Prvi put nakon 2011. godine, ekipa Milana stigla je do Skudeta u Seriji A. Roso-neri su sezonu okončali sa 86 osvojenih bodova, dva više od gradskog rivala i crveno-crni deo „grada mode“ mogao je da počne sa slavljem.

Naredne sezone ekipa Milana učestvovaće u Ligi šampiona, takmičenju koje su do sada čak sedam puta osvajali, a svakako želja svih na „San Siru“ je da se u elitno takmičenje vrate na velika vrata i da ne predstavljaju samo neambicioznog učesnika ovog takmičenja.

Tim povodom, vrše se i korenite promene u samom klubu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ekipa Milana - šampion Italije za sezonu 2021/22

 

Kompanija „Red Bird capital“ postala je novi vlasnik milanskog kluba, otkupivši gotovo 80% deonica od američkog investicionog fonda "Eliot menadžment". Kako prenose italijanski medoiji, vrednost ove transakcije iznosi oko 1,3 milijarde evra.

"Redbird" je već godinama poznat po ulaganjima u sport. Kompanija predvođena Gerijem Kardinaleom poseduje 85% akcija francuskog Tuluza, a istovremeno poseduje deonice i u vicešampionu Evrope Liverpulu, kao i američkim klubovima Boston Re Soks i Pitsburg Pingvins.

 

 

Kako se saznaje, prva odluka novog vlasnika odnosi se na produžetak ugovora sportskim direktorima Paolu Maldiniju i Rikiju Masari, a u planu je i epohalni projekat koji obuhvata izgradnju novog stadiona koji bi bio vlasništvo isključivo Milana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading