DA SE STAVI TAČKA NA JOŠ JEDNU USPEŠNU SEZONU: Pohod na 21. trofej u poslednjih 12 godina!

Autor:

Sport

30.05.2022

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do spuštanja zavese na ovogodišnja fudbalska takmičenja u konkurenciji dama, ostalo je da se odigra još samo jedan susret i to onaj odlučujući kada je takmičenje u nacionalnom kupu u pitanju.

DA SE STAVI TAČKA NA JOŠ JEDNU USPEŠNU SEZONU: Pohod na 21. trofej u poslednjih 12 godina!

Foto: ŽFK Spartak Subotica

Prethodnog vikenda odugrani su mečevi polufinala Kupa Srbije u sezoni 2021/22, nakon kojih su poznati i učesnici finala. U borbi za prelazni pehar snage će odmeriti ekipe subotičkog Spartaka i Sloge iz Zemuna.

U subotu 28. maja na igralištu Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji, snage su odmerile ekipe Sloge i niškog Mašinca. Dve ekipe koje u svojim vitrinama imaju zajedno okruglo 20 pehara namenjenih pobedniku nacionalnog kupa i koje su ovaj trofej osvajale još u konkurenciji nekadašnje, velike Jugoslavije, odigrale su zanimljiv susret kojem je na žalost prisustvovalo svega pedesetak ljubitelja ženskog fudbala. Na kraju, domaća ekipa Sloge je stigla do minimalnog trijumfa rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bila je Marija Dabić u 84. minutu susreta.

Sloga Zemun – Mašinac Niš 1:0 (0:0)

Strelac: M. Dabić 84’

Stadion: Igralište FSB-a na Adi Ciganliji

Sudija: Zorana Stoiljković

Pomoćne sudije: Ivana Jovanović, Zorica Žujović

ŽFK Sloga Zemun: Gardijan, Milanović, Babić, Blagojević, Milić, Živković, Dabić, Popović (Trutić), Zlatanović, Vasović, Vuković.

ŽFK Mašinac Niš: V. Stanković, Vučković, M. Stanković, Čogurić (Marjanović), Todosijević, Ilić, Vasiljković, Stevanović, Pavlović (Brajović), Vilet, Đorđević.

Dan kasnije, u nedelju 29. maja na pomoćnom terenu sa veštačkom travom, podno južne tribine stadiona „Rajko Mitić“, odigran je drugi polufinalni susret u kojem je ekipa ŽFK Crvena zvezda dočekala najtrofejniji ženski sportski kolektiv u Srbiji kada se posmatra period od poslednje dve decenije, ekipu subotičkog Spartaka.

Republika

Foto: ŽFK Spartak Subotica

Polufinale Kupa Srbije u fudbalu za žene

 

Subotičanke su i ovoga puta opravdale ulogu apsolutnog favorita. I pored potpune terenske dominacije do gola i pobede stigle su u 69. minutu susreta kada je mrežu Eme Aleksić zatresla Živana Stupar pravim evrogolom.

Crvena zvezda – Spartak Subotica 0:1 (0:0)

Strelac: Ž. Stupar 69’

Stadion: Pomoćni teren sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“

Sudija: Milica Milovanović

Pomoćne sudije: Andrea Milošević, Maja Milošević

ŽFK Crvena zvezda: Aleksić, N. Čavić, Šćepanović, Žarković (Aranđelović), Majstorović (Vorkapić), Krstić (Milović), Malijar (Jestrović), Tenkov, Sremčević, M. Čavić, Đorđević.

ŽFK Spartak Subotica: Mihajlović, Nađ, Slović, Frajtović, Milivojević, Trip, Ćirić, Filipović, Kusi, Ilić, Stupar.

Svakako i u predstojećem finalnom susretu ekipa iz Subotice biće apsolutni favorit, a biće interesantno videti borbu „Golubica“ da stignu do svog 21. trofeja u poslednjih 12 sezona. U tom periodu od 23 trofeja, ŽFK Spartak je osvojio čak 20, dok su samo u sezonama 2010/11 i 2017/18, niz ekipe sa severa Srbije uspevale da prekinu fudbalerke niškog Mašinca i Crvene zvezde koje su stizale do pehara u najmasovnijem klupskom takmičenju u Srbiji.

Foto: ŽFK Spartak Subotica

Slavlje igračica Spartaka na pomoćnom terenu stadiona "Rajko Mitić"

 

- Osvajači Kupa Srbije u fudbalu u konkurenciji dama:

2007 – Napredak (Kruševac)

2008 – Mašinac (Niš)

2009 – Mašinac (Niš)

2010 – Mašinac (Niš)

2011 – Mašinac (Niš)

2012 – Spartak (Subotica)

2013 – Spartak (Subotica)

2014 – Spartak (Subotica)

2015 – Spartak (Subotica)

2016 – Spartak (Subotica)

2017 – Spartak (Subotica)

2018 – Crvena zvezda (Beograd)

2019 – Spartak (Subotica)

2020 – Nije održano usled pandemije virusa COVID-19

2021 – Spartak (Subotica)

2022 – ?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading