TEŠKO JE OBJASNITI PUT OD GRASHOPERSA DO BARIJA: Belodedić se prisetio pohoda na krov Evrope, ali i nahvalio današnje momke u crveno-belim dresovima!

Autor:

Sport

29.05.2022

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošla je 31. godina od kako su crveno-beli pokorili Evropu.

TEŠKO JE OBJASNITI PUT OD GRASHOPERSA DO BARIJA: Belodedić se prisetio pohoda na krov Evrope, ali i nahvalio današnje momke u crveno-belim dresovima!

Foto: FK Crvean zvezda

Tim povodom, za zvanični portal Fudbalskog kluba Crvena zvezda, intervju je dao nekadašnji nezamenljivi član poslednje linije tima trenera Ljupka Petrovića, Miodrag Belodedić.

Srbin rođen u Rumuniji se prisetio tog istorijskog puta:

- Teško je objasniti taj put. Ta čudna utakmica protiv Grashopersa, posle Dinamo, Bajern. Neobjašnjiva greška golmana i odbrane. U finalu nismo uspeli da se ofanzivno nametnemo, ali smo igrali našu igru. Na nama u odbrani je bilo da distribuiramo loptu Jugoviću, a onda dalje on da je deli, dok mi praktično nismo ni gledali šta će da urade napadači, već smo se vraćali nazad. U slučaju da se izgubi lopta, da je ponovo osvojimo i krenemo u novi napad.

Siguran je bio sa bele tačke u čuvenoj penal seriji protiv Marseja koju smo rešili u našu korist rezultatom 5:3.

- Nisam toliko često šutirao penale, pogotovo u Rumuniji. U Srbiji već i jesam, ali tad je bilo da ukoliko je nerešen rezultat u prvenstvu, šutiraju se penali, tako da mi je i to pomoglo. Na kraju, svi smo pogodili sa bele tačke..

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde sa peharom Kupa evropskih šampiona

 

Poseban odnos su navijači imali prema Belodediću.

- Stalno sam slušao severnu tribinu i Delije. Ljupko je nekad znao da nam kaže: "Stanite i čujte ovo", a mi se okrenemo ka tribini, dok srce hoće da iskoči. Zvezda je za mene zaista bila i ostala pozitivna emocija.


Miodrag Belodedić i danas prati rezultate svoj voljenog kluba i zadovoljan je onim što ekipa prethodnih godina prikazuje:

- Srećan sam kad vidim da Zvezdi dobro ide, pogotovo u Evropi. Zvezda treba tu da bude stalno, tu joj je mesto. Danas je fudbal drugačiji, praktično kad se uđe u grupnu fazu, to je u rangu Barijevskog uspeha - podvukao je Miodrag Belodedić
 

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading