STANOJEVIĆ BEZ ZADRŠKE: Osobe koje su direktno uticale na prvenstvo dele pravdu u finalu!

Autor:

Sport

25.05.2022

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

c

STANOJEVIĆ BEZ ZADRŠKE: Osobe koje su direktno uticale na prvenstvo dele pravdu u finalu!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u četvrtak od 18 časova odigraće poslednji meč u sezoni na stadionu Rajko Mitić.

- Srećni smo i ponosni što ćemo predstavljati naš klub u velikom spektaklu i biti u mogućnosti da osvojimo trofej. Derbi je uvek poseban - rekao je Aleksandar Stanojević i dodao:

- Sigurno nije odrada posla. Prva pomisao Kup ne može da bude bilo kakva utešna nagrada niti da spasava sezonu. Kad se završi analizira se sve. Ja to tako gledam. Jedna utakmica za mene ne može ni da spasi niti da bude loše po tom pitanju. Kad se sve završi onda ćemo svi zajedno iskomentarisati kakva je bila sezona. Meni jedna utakmica ništa lično ne donosi. Odigrali smo 60 utakmica, da bi jednu utakmicu vezivali za celu sezonu. Čak ni ako osvojimo Kup ne možemo da kažemo, dobro je, osvojili smo Kup.

U prošlogodišnjem finalu Kupa izvodili su se jedanaesterci, pa je trener crno-belih upitan da li će njegov tim vežbati penale.

Uzimamo sve opcije. Nismo vežbali penale. Do sada smo mnogo puta vežbali, imali smo i kup utakmica, pa sada nisam želeo da vežbamo. Imamo strategiju ako dođe do penala. Na sve smo spremni. Do sad su sve utakmice koje smo igrali bili izjednačene, može biti penala, ali ne mora da znači.

Partizan ima karovskih problema, Rikardo se požalio na povredu, dok se Natho tek vratio treninzima.

- Imamo malo problema sa Rikardom, nije trenirao. Bibras se vratio, ali još uvek nije odradio trening sa ekipom, videćemo da li će biti spreman.

Na pitanje novinara da li smatra da je slučajnost to što je Zvezda maltene uvek domaćin kada igra finale Kupa, Stanojević e imao zanimljiv odgovor.

Kad je Zvezda u pitanju kod njih nema slučajnosti. Počevši od folklornih koje proturaju kroz medije, oni su prava mašinerija. VIdite kako sve prezentuju i guraju. I ja to poštujem, bave se toliko svim i svačim. Nije prijatno kada u dugoj borbi ostanete bez titule. Ne bih se vraćao na neke stvari o kojima sam već pričao. Igrači moraju da budu ponosni, da pokažu prkos. Predstavljaju klub i svoje navijače i samo treba da budu ponosni. Ne ulazimo sa agresijom ili nekom negativnom tendencijom. Moramo biti svesni da smo deo istorije i čiji dres nosimo.

Ipak, pružio je podršku glavnom sudiji meča Milošu Milanoviću.

Nama je dobro sudio kad je bio glavni. Pričaju da je najtalentovaniji sudija. Ja mu s te strane dajem podršku da se pokaže, da naporeduje kao tako perspektivan. Ne želim da mu stvaram pritisak. Ali ja sam iskusan i posle 5-10 minuta videću na koji način sudi. Svako može da pogreši, ali se vidi i kako ko sudi.

U poslednjih pet derbija na Marakani crno-beli nisu postigli niti jedan gol.

Imali smo i dosta šansi, jednostavno nismo postigli golove koje smo morali da postignemo. Šanse koje smo morali da iskoristomo. Ali to nam ne stvara pritisak niti inat niti nešto slično. Mislim da su sve dosadašnje utakmice bile slične na ovaj ili onaj način. Nisu ni oni mnogo dali, osim prošli derbi koji su bili bolji. Mi smo prethodni bili bolji, ali nismo dali gol.

Stanojević je izrazio nezadovoljstvo izborom sudija za finalni meč.

Ovo je stvarno utakmica za uživanje. Prošle konferencije su bile plod razočaranja zbog stvari koje se dešavaju. Sve to utiče na nas. Nije nam prijatno ni kad vidimo ko sudi i kako je izabrana ta ekipa sudija. Videli ste i da je u VAR sobi sudija koji je sudio šest od sedam utakmica Zvezde. A drugi je sudija VAR-a sudija koji nas je oštetio direktno u borbi za tituli. I kako da budem raspoložen? Ne tražim alibi niti vršim pritisak. Samo pričam činjenice. Osobe koje su direktno uticale na prvenstvo dele pravdu u finalu. Žao mi je što smo došli u tu situaciju. Da li je to normalno?

Za kapitena rivala Milana Borjana imao je samo reči hvale. 

- Borjan je stvarno jedan pravi profesionalac i malo mi je neumesno da ga komentarišem. Ne verujem da će izvesti penal u toku utakmice. Mislim da je ponašanjem i načinom rada mogu sve najbolje da kažem o njemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading