PAKLENA NEDELJA OD MARAKANE DO ENFILDA: Čak pet liga rešava pitanje prvaka u poslednjem kolu!

Autor: Milan ZDRAVKOVIĆ

Sport

21.05.2022

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljivo najneizvesnija trka između Mančester sitija i Liverpula. Zvezda, Milan i Briž drže sudbinu u svojim rukama.

PAKLENA NEDELJA OD MARAKANE DO ENFILDA: Čak pet liga rešava pitanje prvaka u poslednjem kolu!

Foto: Starsport

Detalj sa 167. Večitog derbija

Vikend pred nama doneće rasplete u evropskim ligama u kojima nije rešeno pitanje šampiona, a pored naše Superlige, gde Zvezda i Partizan ulaze u odlučujućih 90 minuta, pitanje šampiona biće rešeno u još četiri države. Ma koliko se smatralo za nezanimljivo, srpsko prvenstvo se igra do poslednjeg daha, a šampione će, pored Srbije, dobiti i Engleska, Italija, Belgija i Slovenija. Ali krenimo redom...

SRBIJA Zvezda (97), Partizan (95)

Konačnog šampiona dobićemo posle mečeva večitih u nedelju, kada Crvena zvezda dočekuje Voždovac od 18.30, a u isto vreme, nekoliko stotina metara dalje, Partizan igra sa Radničkim iz Niša. Zvezda ima dva boda prednosti i nalazi se u mnogo boljoj situaciji jer sve zavisi od nje. Crveno-belima je dovoljan i bod da dođu do 33. titule šampiona, a da bi Partizan, eventualno, trijumfovao u šampionskoj trci, potrebno mu je da pobedi Radnički, kao i da Voždovac pobedi Crvenu zvezdu na verovatno punoj Marakani.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa 167. Večitog derbija
ITALIJA Milan (83), Inter (81)

Glavno pitanje uoči poslednjeg kola u Seriji A jeste ko će se od milanskih rivala dokopati Skudeta. Milan je, kao i Zvezda, u boljoj situaciji jer ima sve u svojim rukama i dovoljan mu je remi u poslednjem kolu na gostovanju Sasuolu pošto ima dva boda prednosti u odnosu na Inter, kao i bolji međusobni skor koji je odlučujući ako su ekipe izjednačene na tabeli. Inter u poslednjem kolu igra protiv Sampdorije na svom terenu, a za titulu im je potrebna pobeda i poraz Milana.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa derbija Dela Madonina
ENGLESKA Siti (90), Liverpul (89)

Razlika između Mančester sitija i Liverpula je samo jedan bod, a odlučujuća je gol-razlika ukoliko ekipe budu izjednačene na tabeli po broju bodova. "Građani" su tu znatno bolji jer imaju za šest golova bolji skor od Liverpula. Siti na svom terenu dočekuje Aston Vilu, koju s klupe predvodi Stiven Džerard, koji će sasvim sigurno biti motivisan da pomogne svom bivšem klubu da dođe do pehara i saplete rivala. Liverpul će pomno pratiti situaciju sa Etihada, nadajući se kiksu Sitija, a u isto vreme će igrati protiv Vulverhemptona na svom terenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Virdžil van Dajk i Kevin De Brujne
BELGIJA Briž (49), Union (46)

I u Belgiji je ostalo još jedno kolo. Briž ima pol-poziciju i tri boda prednosti u odnosu na Union, a u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje Anderleht (18.30) i dovoljan mu je bod da osvoji titulu šampiona. Šansu ima i novajlija Union Sen Žiloaz, koji dočekuje Antverpen dva i po časa ranije, a da bi osvojio titulu potrebna mu je pobeda i poraz Briža. U tom slučaju će biti izjednačeni na tabeli, ali bi Union bio u prednosti jer je u regularnom delu šampionata imao bolji skor.

SLOVENIJA Maribor (67), Koper (66)

Prvaka Slovenije će takođe odlučiti poslednje kolo, a bitka se vodi između Maribora i Kopera. Maribor je u prednosti pošto ima bod više od rivala, a u poslednjem kolu gostuje Muri, dok Koper gostuje Bravu. Maribor ima i bolji međusobni skor, tako da je Koperu neophodna pobeda u poslednjem kolu ukoliko želi da se nada tituli, a uz to i da Maribor ne pobedi Muru. Maribor do titule može ukoliko pobedi, ali i u slučaju remija i poraza ako Koper ne pobedi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading