DŽERARD VRAĆA DUG LIVERPULU: Crveni se uzdaju u pomoć legende!

Autor: Milan ZDRAVKOVIĆ

Sport

18.05.2022

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako saplete Mančester siti u poslednjem kolu Premijer lige, navijači će mu oprostiti čuveno klizanje protiv Čelsija.

DŽERARD VRAĆA DUG LIVERPULU: Crveni se uzdaju u pomoć legende!

Foto: Tanjug/AP

Odluka o novom šampionu Engleske definitivno će pasti u nedelju uveče, kada se završe mečevi poslednjeg 38. kola.

Mančester siti ima bod više u odnosu na Liverpul (93:92) uoči poslednjih 90 minuta u sezoni, pa je jasno da "crvenima" nije dovoljna samo pobeda nad "vulvsima" na Enfildu, već i pomoć klupske legende trenera Aston Vile Stivena Džerarda, čiji tim gostuje na Etihadu u poslednjem kolu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stiven Džerard

Pred Vilom je težak zadatak, posebno ako znamo da je Siti izgubio samo dve utakmice u ligi ove sezone. Ovaj duel je i poslednja prilika za Pepa Gvardiolu da se domogne nekog trofeja posle iznenađujuće eliminacije iz Lige šampiona od Reala pre nekoliko nedelja. Ako "građani" kiksnu i ostanu bez pehara, biće im to prva sezona bez trofeja još od 2016/17. Aston Vila je trenutno na 14. mestu posle turbulentne sezone, a glavni aduti na terenu su im nekadašnji fudbaleri Liverpula Filipe Kutinjo i Deni Ings.

Moguć i baraž za titulu!

Koliko je neizvesna trka za titulu između Mančester sitija i Liverpula, svedoči i podatak da postoji teoretska mogućnost da jedan meč baraža naknadno odluči pitanje novog šampiona Engleske. Za sada su vrlo male šanse za tako nešto, ali ukoliko u poslednjem kolu "građani" izgube od Aston Vile sa 6:0, a Liverpul odigra 5:5 sa "vulvsima", gledaćemo finale za trofej Premijer lige.

Ipak, ono što mnogi ljubitelji Liverpula priželjkuju jeste scenario po kojem bi Stiven Džerard, koji je pre osam godina surovo ostao bez titule tako što se okliznuo u derbiju sa Čelsijem i poklonio gol rivalu, mogao da se revanšira Mančester sitiju tako što bi ga sapleo u njegovom dvorištu.

Upravo od meča s "plavcima" Džerard je predmet podsmeha ljubitelja fudbala širom Engleske. Njegovo klizanje i pad smatraju se najsmešnijim trenutkom u istoriji Premijer lige, pa bi možda sudbina mogla da mu vrati ovog vikenda.

- Još me progoni taj pad. To nije nešto što se dešava svakog dana, to je bio veliki trenutak. Imao sam dosta trenutaka u karijeri, neke neverovatne o kojima nisam mogao ni da sanjam, ali ovaj me i dalje razara - priznao je Džerard.

Eto, sada ima šansu da se iskupi za sve, ali pita se valjda nešto i Mančester siti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading