ENGLESKI HULIGANIZAM NIJE IŠČEZAO: Tokom slavlja na terenu napali protivničkog fudbalera - jedva je sačuvao živu glavu! (FOTO)

Autor:

Sport

18.05.2022

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvostruki osvajač Kupa Evropskih šampiona iz 1979. i 1980. godine nalazi se na putu povratka u elitu engleskog fudbala.

ENGLESKI HULIGANIZAM NIJE IŠČEZAO: Tokom slavlja na terenu napali protivničkog fudbalera - jedva je sačuvao živu glavu! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Notingem Foresta plasirali su se u finale plej-ofa za povratak u englesku Premijer ligu.

Oni su nakon izvođenja jedanaesteraca na "Siti graundu" eliminisali ekipu Šefild junajteda, a junak susreta bio je golman Notingema Bris Samba koji je odbranio čak tri jedanaesterca i trasirao svojoj ekipi put ka finalu koji će biti odigran na londonskom "Vembliju", a gde će se za plasman u elitnu boriti sa ekipom Hadersfilda.

Međutim, ovaj susret ostao je u senci sramnog napada navijača Notingem Foresta na legendu protivničke ekipe Bilija Šarpa.

Kako prenosi britanski "Sky sport" huligan se zaleteo na tridesetšestogodišnjeg Šarpa koji je mirno stajao sa strane posmatrajući slavlje protivničkih igrača i navijača. Kao posledica napada Šarpu je morala da se ukaže lekarska pomoć, bio je sav krvav pa je završio i na ušivanju.

Republika

Foto: printscreen/Sky sport

 
Republika

Foto: printscreen/Sky sport

 
Republika

Foto: printscreen/Sky sport

Napad huligana na Bilija Šarpa

 

Nakon svega, menadžer Šefild junajteda, Pol Hekingbotom je vidno uzrujan izjavio:

- To je napad. Igrač je potresen i krvari. Ovakve stvari moraju hitno da se rešavaju - istakao je Hekingbotom, a zatim i dodao:

- Vidimo stvari koje se bacaju na teren koje dovode u pitanje zdravlje i sigurnost igrača u i nikada ništa nije učinjeno po tom pitanju. Videli smo i šta se sada dogodilo. Ovo se mora sankcionisati jedino zatvorskom kaznom. Kako je moguće da dođeš na radno mesto, gledaš svoja posla i da budeš napadnut? Previše puta čujemo da ljudi to osuđuju određene stvari, ali ništa nije učinjeno povodom toga.

Kako su se medijima obratili iz lokalne policije, napadač na Bilija Šarpa je identifikovan i uhapšen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading