KRSTAJIĆ I NIGERIJA? Poznato da li bivši selektor Srbije preuzima "super orlove"!

Autor:

Sport

17.05.2022

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi stručnjak trenutno ima i klupski angažman, pošto sedi na klupi Makabija iz Tel Aviva.

KRSTAJIĆ I NIGERIJA? Poznato da li bivši selektor Srbije preuzima "super orlove"!

Foto: Starsport

Mladen Krstajić

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije i aktuelni trener Makabija iz Tel Aviva, Mladen Krstajić (48) dugo je figurirao kao najozbiljni kandidat za mesto novog selektora Nigerije.

Ipak, mladi stručnjak rođen u Zenici nije dobio posao, a na klupu "super orlova" seo je Žoze Santos Peserio (62), saopštio je Fudbalski savez Nigerije tokom vikenda.

 

 

Portugalski strateg radio je u velikom broju klubova (Sporting, Porto, Braga između ostalog ) od 1992. godine, čak bio pomoćnik u Real Madridu u sezoni 2003/2004, a kao selektor vodio je Saudijsku Arabiju i Venecuelu.Podsetimo, Nigerija je ispala u osmini finala Afričkog kupa Nacija u Kamerunu u januaru od Tunisa (1:0), dok je u baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru ispala od Gane (1:1, "crne zvezde" otišle na Mundijal zbog gola u gostima).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Portugalski fudbalski stručnjak Žoze Peseiro imenovan je za novog selektora reprezentacije Nigerije, saopštio je u nedelju Fudbalski savez Nigerije (NFF). Žeoze Santos Peseiro (62) imenovan je za "novog selektora seniorske muške reprezentacije Super orlova", saopštio je NFF. Savez je naveo i da će Peseiro odmah preuzeti svoje dužnosti. Novi selektor je na klupi Nigerije nasledio Augustina Eguavoena, koji je početkom aprila podneo ostavku, nakon što sa Nigerijom nije uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru. Trostruki afrički šampion eliminisan je i osmini finala na poslednjem Afričkom kupu nacija odigranom u Kamerunu u januaru. Peseiro je kao selektor predvodio Saudijsku Arabiju i Venecuelu, a bio je trener i lisabonskog Sportinga.

Komentari (0)

Loading