DA NIJE KLOPA, BILA BI TROPA: Nemac MESIJA kluba za Enfilda!

Autor:

Sport

16.05.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liverpul je dolaskom Jirgena na klupu osvojio trofeje koji su se čekali godinama i decenijama, uključujući i poslednji FA kup.

DA NIJE KLOPA, BILA BI TROPA: Nemac MESIJA kluba za Enfilda!

Foto: Tanjug/AP

Jirgen Klop

Fudbaleri Liverpula osmi put u istoriji osvojili su FA kup trijumfom nad Čelsijem na Vembliju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (6:5), a trofej najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu, posle 16 godina, završio je ponovo na Enfildu. Sve to ne bi bilo moguće da na klupi "crvenih" nije bio mesija engleskog giganta Jirgen Klop.

Nemac je 2015. iz Dortmunda stigao u Mersisajd i započeo najbolju eru Liverpula još od kraja sedamdesetih, kada se engleski tim okitio s tri titule prvaka Evrope u pet godina. Klop je prekinuo 30 godina dug post i 2020. konačno doneo titulu prvaka na Enfild. Da nije bilo njega, ko zna kad bi Liverpul postao prvak Evrope. S Jirgenom na čelu u tome su uspeli 2019. i podigli "klempavka" prvi put od 2004. i čuvene istanbulske noći, kada je savladan Milan posle penala i spektakularnog preokreta (od 0:3 do 3:3).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jirgen Klop

"Crveni" su i na Liga kup osvojen ove sezone trijumfom nad Mančester sitijem (3:2) čekali 10 godina, pa je tako Klop kompletirao sve trofeje za svega sedam godina na klupi i pokazao da je vredelo čekati ga jer u prvih nekoliko sezona njegovog mandata nije bilo lako biti navijač Liverpula.

- Pravo uživanje je biti deo ovog kluba. Mnogo toga nam tek predstoji do kraja sezone, ali trenutno uživamo u posebnom trenutku. Ne zaustavljamo se osvajanjem ovog trofeja - poručio je Klop posle trijumfa u FA kupu.

Navijači tima s Enfilda još sanjaju kvadrupl i četiri trofeja u sezoni. Za to im je potrebno čudo u poslednja dva kola šampionata jer zaostaju tri boda za Mančester sitijem. Ipak, Liverpul 28. maja ima priliku da osvoji sedmu titulu prvaka Evrope jer ga u Parizu očekuje finale Lige šampiona protiv Real Madrida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading