U ČAST ŠTRAUSA SA GRBAVICE: Beograd će OVAKO ZAUVEK odati počast Ivicu Osimu!

Autor:

Sport

14.05.2022

14:14

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije predvođeni Draganom Stojkovićem, selektor našeg nacionalnog tima boravi u Sarajevu gde su prisustvovali sahrani legendarnog Ivice Osima.

U ČAST ŠTRAUSA SA GRBAVICE: Beograd će OVAKO ZAUVEK odati počast Ivicu Osimu!

Komemoracija obavljena u Narodnom pozorištu, a delegacija FSS u sastavu Dragan Stojković i Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS posetila je našu ambasadu u Sarajevu i razgovala sa Aleksandrom Đorđevićem, ambasadorom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini.

Selektor "orlova"otkrio je kako će se grad Beograd odužiti čuvenom Štrausu sa Grbavice.

Ivica Osim dobija ulicu u prestonici naše zemlje

- Uoči puta za Sarajevo, imao sam razgovor sa čelnim ljudima grada Beograda i gotovo je izvesno da će jedna od ulica u našoj prestonici dobiti ime po legendarnom Ivici Osimu. On je to apsolutno zaslužio i mnogo mi je drago što će se Beograd i Srbija jednom divnom čoveku i fantastičnom fudbalskom stručnjaku odužiti na adekvatan način. Samo da budemo strpljivi, poznato je da mora da prođe tri godine od smrti da bi se ušlo u proceduru oko imena ulice - rekao je Stojković.

Piksi je potom govorio o uspomenama na čuvenog stručnjaka koji mu je bio selektor u reprezentaciji Jugoslavije.

www.profimedia.rs

 

- Jedan tužan momenat za sve nas koji smo voleli Ivicu Osima. Bio je veoma šarmantna osoba, čovek koji je plenio znanjem, stavom i harizmom. Neko ko je zaista zadužio fudbal u bivšoj zemlji i ostavio dubok trag u inostranstvu. Ne pamtim njegovu igračku karijeru, bio sam isuviše mali, ali kažu da je imao nadimak Štraus s Grbavice, to ne dobija svako. Njegova trenerska karijera je bila impresivna, ostaće mi zauvek urezano u sećanju sve ono što nam je pokazivao na treninzima i način na koji je radio sa nama u reprezentaciji. Naravno, momenti sa Mundijala u Italiji 1990. godine su nešto specijalno. Takođe i kvalifikacioni put do tog šampionata na kome smo jednu Francusku ostavili iza sebe, dovoljno govori o podvigu i stilu igre pod palicom Ivice Osima. Ljudima koji nisu rođeni na ovim našim prostorima, Švabine misli i ideje bile su nerazumljive. Bio je vrlo inteligentan, svaka njegova rečenica imala je neki širi smisao, nije se služio floskulama i uvek je slao jasnu poruku šta želi i šta mu je namera. To smo samo mi Balkanci umeli da razumemo na pravi način. Osim je bio kosmopolita, lepo se osećao i u Zagrebu i u Beogradu i u Skoplju… Ljubljani, Titogradu, Novom Sadu, Prištini… I svuda su ga voleli. Ukratko rečeno, bio je Jugosloven. Doći u Sarajevo i odati mu poslednju poštu, najmanje je što možemo da učinimo za jednog takvog čoveka otvorenog srca. Švabo je to zaslužio svojom pojavom, likom i delom - zaključio je Stojković.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading