OD DEJE I VESNE, DO BAJKA I GOGE: Mnogi naši fudbaleri su TEREN zamenili za MUZIČKE VODE!

Autor: MILAN ZDRAVKOVIĆ

Sport

12.05.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda Bajerna iz Minhena Alfonso Dejvis izdao je zajedno s dvojicom fudbalera iz nemačkih nižih liga rep pesmu "Nur Weil" i za kratko vreme prikupio veliki broj pregleda i komentara na društvenim mrežama.

OD DEJE I VESNE, DO BAJKA I GOGE: Mnogi naši fudbaleri su TEREN zamenili za MUZIČKE VODE!

Foto: prinstcreen/youtube.com

Dejan Savićević i Vesna Zmijanac u spotu za pesmu "Idemo na more"

Reprezentativac Kanade je samo jedan u nizu fudbalera koji je odlučio da teren i kopačke zameni mikrofonom i pokazao da ga čeka još bolja karijera kada jednog dana iste okači o klin.

Snimali i Del Pjero, Drogba, Krauč, Aguero, Rio, Podolski...

Da fudbal i muzika definitivno idu ruku podruku, svedoče i brojni primeri iz sveta. Poznati bend Arktik mankis iskoristio golove i poteze Krisa Vodla u jednom od svojih spotova.

Alesandro Del Pjero je kao prijatelj Noela Galahera gostovao u spotu Oejzisa, dok je nekadašanji fudbaler Arsenala Emanuel Frimpong bio gost u spotu repera Letala Bizla.

Republika

Foto: prinstcreen/youtube.com

 

U raznim spotovima gostovali su još i Vini Džons, Didije Drogba, Piter Krauč, Kun Aguero, Rio Ferdinand, Majka Ričards, Lukas Podolski...

Fudbal i muzika generalno često idu ruku podruku, a u to smo se uverili i mi na ovim prostorima, gde smo u prošlosti imali pojavljivanja fudbalera u spotovima. Da li kao pevač ili glumac u spotovima, tek svako je imao neku ulogu i mogao da iskaže talenat.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Među prvima je to uradio Dejan Savićević, koji je 1994. gostovao u spotu za pesmu "Idemo na more", koju su zajedno snimili Rambo Amadeus i Vesna Zmijanac.

Zatim je sadašnji selektor Srbije Dragan Stojković Piksi zajedno sa Peđom Mijatovićem gostovao u spotu Ksenije Pajčin iz 1997. za pesmu "Sviđa mi se on", mada su zapravo, njihovi golovi i proslave sa utakmica reprezentacije iskorišćene u spotu.

Republika

Foto: prinstcreen/youtube.com

 

Svoje vokalne sposobnosti među prvima od fudbalera na ovim prostorima pokazao je Mateja Kežman, koji je gostovao u spotu Zorane Pavić za pesmu "Mornari" iz 1999, kada je otpevao uvodne stihove, dok je koju godinu kasnije (2004) i golman Partizana Đorđe Pantić pokazao pevačke sposobnosti u duetu sa Zoranom "Ružo crno-bela".

Republika

Foto: prinstcreen/youtube.com

 

Nekadašnji fudbaler Obilića Nikola Lazetić pojavio se 2000. u pesmi "Prođi sa mnom kroz crveno" Cece Ražnatović, kao glumac, dok su čast Crvene zvezde među muzičarima odbranili Dušan Jovančić i Boban Bajković.

Republika

Foto: prinstcreen/youtube.com

 

Ovaj prvi pojavio se u spotu rok benda Blok aut iz 2004. "Majdan", dok je Bajković iskazao glumačke kvalitete u spotu Goge Sekulić za pesmu "Katastrofa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading