HALAND I MBAPE U VOLJENIM KLUBOVIMA: Dečački san postao JAVA!

Autor:

Sport

11.05.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Norvežanin, čiji je otac igrao za "građane" od 2000. do 2003, završio u Sitiju. Francuzu soba bila puna Realovih postera, a preseliće se u Madrid.

HALAND I MBAPE U VOLJENIM KLUBOVIMA: Dečački san postao JAVA!

Foto: Tanjug/AP

Erling Braut Haland

Cork: Igrali smo fudbal 113 godina, od toga 111 bez Halanda

Dolaskom u Crvenu zvezdu/Partizan ispunio sam dečački san... Ovu rečenicu izgovorilo je na stotine fudbalera koji su oblačili dres Crvene zvezde i Partizana, čak iako su im u srcu zapravo bile boje drugog kluba. Međutim, jedna od izvikanijih floskula koju prosipaju fudbaleri postala je realnost za dvojicu mladih superstarova Erlinga Brauta Halanda i Kilijana Mbapea.

Reći će mnogi poput trenera Barselone Ćavija da se Norvežanin vodio samo finansijskim interesima kada je za platu od 35 miliona evra godišnje u transferu vrednom 75 miliona evra odlučio da Dortmund zameni plavim delom Mančestera. Međutim, štagod pričali zli jezici, Haland je plav od rođenja. Leta 2000, kad je došao na svet u Lidsu, njegov otac Alf-Inge prešao je na Mejn roud, tadašnji stadion Mančester sitija. Tako su i nastale fotografije Erlinga u nebeskoplavom dresu "građana" koje su preplavile internet.

Zanimljivu izjavu oko odlaska Halanda iz Borusije dao je sportski direktor "milionera" Mihael Cork.

- Igrali smo fudbal 113 godina, od toga 111 bez Halanda, siguran sam da ćemo pronaći novog napadača.

S druge strane, Kilijan Mbape proveo je detinjstvo u sobi izlepljenoj posterima Kristijana Ronalda u dresu Real Madrida. Saga oko prelaska Francuza u "kraljevski klub" i dalje traje, ali kada se sezona završi, a glave ohlade, neminovno je da će jedan od najtalentovanijih fudbalera današnjice ostvariti dečački san i zaigrati na "Santjago Bernabeuu".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading