GOTOVO! Promenjen sistem takmičenja u Ligi šampiona, evo šta to znači za SRPSKE klubove!

Autor:

Sport

10.05.2022

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanična odluka!

GOTOVO! Promenjen sistem takmičenja u Ligi šampiona, evo šta to znači za SRPSKE klubove!

Foto: Starsport

Detalj sa 167. Večitog derbija

Evropska kuća fudbala (UEFA) je zvanično potvrdila ono o čemu se pričalo prethodnih dana - menja se sistem takmičenja u Ligi šampiona!

Više neće biti grupa, a svakoga puta će biti različit protivnik, što znači da se neće igrati sa istim rivalima s kojima je odigrana utakmica kod kuće ili na strani. Ono što je olakšavajuće, jeste to što će ekipe biti podeljene po šeširima, kako bi svako igrao s rivalom približne snage.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pehar Lige šampiona

Kada se odigraju sve utakmice, prvih osam će otići direktno u osminu finala, dok će baraž obuhvatiti timove od devete do 24. pozicije, gde će uslediti dvomeč kako bi se pronašli i preostali timovi učesnici osmine finala.

Dodatna četiri mesta u Ligi šampiona će ići po sledećem prinicpu:

- Jedno mesto će pripasti petoj zemlji na Uefinoj rang listi, što trenutno pripada Francuskoj.

- Jedno mesto je rezervisano za ekipu iz kvalifikacija, odnosno za "šampionski put" koji su igrali i timovi iz Srbije. Dosad je slučaj bio da odatle četiri ekipe igraju u Ligi šampiona, sada će ih biti pet.

- Dva mesta su za lige koje su osvojile najviše bodova na Uefinoj rang listi. Primera radi, ove sezone su to Holandija i Engleska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading