ZVANIČNO SAOPŠTENJE KLUBA: Dogovorena kupovina Čelsija za PET MILIJARDI evra!

Autor: Tanjug

Sport

07.05.2022

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Amerikanci dolaze u London.

ZVANIČNO SAOPŠTENJE KLUBA: Dogovorena kupovina Čelsija za PET MILIJARDI evra!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Čelsi saopštio je da su dogovoreni uslovi za prodaju vrednu 4,25 milijardi funti (4,97 milijardi evra, odnosno 5,2 milijarde dolara), konzorcijumu američkog biznismena Toda Bojlija, suvlasnika bejzbol tima LA Dodžers, prenosi BBC.

Licenca Čelsija, koji je njegov vlasnik ruski milijarder Roman Abramovič odlučio da proda nakon ruske invazije na Ukrajinu i pre uvođenja britanskih sankcija, ističe 31. maja i klub se suočava sa mogućnošću da prestane sa radom ukoliko ne bude prodat ili licenca ne bude produžena.

Prema dogovoru koji je postignut, novi vlasnici će platiti 2,5 milijardi funti za akcije kluba, navodi se u saopštenju, a novac će ići na zamrznuti bankovni račun da bi bio doniran u dobrotvorne svrhe.

Konzorcijum koji predvodi američki biznismen, takođe će obezbediti 1,75 milijardi funti za ulaganje u engleskog fudbalskog premijerligaša.

U saopštenju, Čelsi je precizirao da se očekuje da će prodaja biti završena do kraja maja, a za preuzimanje je potrebno odobrenje engleskog fudbalskog saveza i britanske vlade, navodi BBC.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading