BOGATI GOSTI PONIŽAVALI MLADU KONOBARICU: Nisu ostavili bakšiš, a gazda je sav novac od računa poklonio radnici, a bezobraznim bilmezima poručio samo jedno

Autor:

Svet

07.05.2022

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada menadžerka restorana ispričala je kako je preživljavala tri sata pakla dok je usluživala bogate mušterije koje su je ponižavale jer je zarađivala nisku plate.

BOGATI GOSTI PONIŽAVALI MLADU KONOBARICU: Nisu ostavili bakšiš, a gazda je sav novac od računa poklonio radnici, a bezobraznim bilmezima poručio samo jedno

Foto: pixabay.com

Lili O'Konor (22) završila je u suzama nakon što su je maltretirali muškarci iz jedne pravne firme. Jedan od gostiju joj je savetovao da radi sedam noći u nedelji ako želi da zarađuje za život.
 

Konobarica kuće Lili je rekla: „Koristio je ponižavajuću taktiku, pokušavajući da me degradira zbog posla koji volim da radim.


'Govorio je: 'Kako se zarađuje za život?' na ovo i 'Zašto ne radiš sedam noći u nedelji?' „Bilo je uznemirujuće – podnela sam taj ponižavajući stav dok sam im služila sedam jela. 

Šef kuhinje i šef restorana Li Skit bio je besan kada je otkrio da su Lili "neželjeno dodirivali" u njegovom restoranu Cora u Pontcani u Kardifu.

Kontaktirao je kompaniju koja je izvršila rezervaciju i rekao im da će otplatiti njihov račun od 1.000 funti, ali će uzeti napojnicu od 100 funti za Lili. Ali firma nije odgovorila i Li (25) je sada dao Lili pun iznos da nadoknadi trosatnu nadoknadu zlostavljanja.

Li i Lili krive samo jednog od šestorice muškaraca za stolom što su je dirali jer je bila mlada žena koja je naporno radila.

Lili, koja ima petogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu, rekla je: „Ne želimo da prozivamo pojedinca, ne radi se o imenovanju i sramoti bilo koga. Ali treba istaći nešto o ugostiteljskim radnicima i načinu na koji se prema njima postupa.

"Ona je daleko najbolja sa kojom sam radio - zato je i dobila tu ulogu." Li je bio preplavljen pohvalama na društvenim mrežama nakon što je tvitovao da „treba da počnemo da prozivamo bogate ljude koji misle da mogu da se ophode prema ljudima kao go*no.

On je doneo novo pravilo da ga osoblje obaveštava o lošem ponašanju dok su mušterije još u restoranu. Li je rekao: 'Ako se to ponovi, Lili može da dođe pravo kod mene i ja ću se pozabaviti time kada se desi.' Priča je postala viralna na društvenim mrežama ranije ove nedelje kada se Li oglasio na Tviteru.

„Molim vas da dostavite svoje bankovne podatke i vratiću vam ceo račun od 1.000 funti minus 100 funti za koje verujem da ste trebali da date napojnicu Lili – što ću platiti direktno njoj – pošto niste ostavili bakšiš. „Bio bih vam zahvalan što se nikada ne vratite u moj restoran. Lili mi znači mnogo više od novca. Takođe mislim da treba da procenite ljude kojima se okružujete.

 Nakon povratnih informacija svojih pratilaca, koji su sugerisali da bi Lili trebalo da dobije 1.000 funti, Li je danas na Tviteru objasnio da je prebacio novac svom članu osoblja.

Objavljujući snimak ekrana transakcije, napisao je: „Razmišljajući, sinoć sam reagovao prebrzo i emotivno. Izvini što sam bio malo ljut i zaštitnički nastrojen. Neću da vratim novac kupcu. Umesto toga, zadržao sam ga i preneo na Lili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading