BEZ KONKURENCIJE: Stanojević UBEDLJIVO najbolji trener Partizana u poslednjih pet godina, Đuka, Bata i Savo daleko iza njega!

Autor:

Sport

29.04.2022

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke su rekle svoje.

BEZ KONKURENCIJE: Stanojević UBEDLJIVO najbolji trener Partizana u poslednjih pet godina, Đuka, Bata i Savo daleko iza njega!

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević

Partizan je poslednju titulu osvojio daleke 2017. godine, kada je na klupi bio Marko Nikolić.

U narednih pet godina na mestu trenera bili su Miroslav Đukić, Zoran Bata Mirković, Savo Milošević i Aleksandar Stanojević.

Crno-beli od odlaska Nikolića više nijednom nisu uspeli da osvoje pehar koji pripada najboljem timu u Srbiji, a jedinu šansu za trofej imaju ove sezone, pošto su prethodnih uglavnom već na jesen gubili korak za Crvenom zvezdom.

Kada se pogleda statistika Aleksandar Stanojević je ubedljivo najbolji trener Partizana u poslednjih pet godina. 

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević

On je od svog povratak u Humsku septembra 2020. godine ekipu vodio na ukupno 91 utakmici u svim takmičenjima, zabeležio je 70 trijumfa, deset remija i 11 poraza, što kada se sve sabere iznosi čak 2.42 boda po utakmici. Kada bi se gledao učinak samo u Superligi, onda bi ta brojka iznosila 2.52.

Takođe, sa crno-belima je stigao do osmine finala Lige konferencija, a jedini koji je pored njega uspeo da prezimi u Evropi od 2017. na ovamo jeste Miroslav Đukić, sa kojim je Partizan stigao do 1/16 finala Lige Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Miroslav Đukić

Ipak, kad se gledaju ukupne brojke Miroslava Đukića, tu je daleko lošiji od svog nekadašnjeg pomoćnika. U svom, takođe, drugom mandatu vodio je tim na 63 meča, a prosečno je osvajao 1.95 bodova. Kada bi se gledao učinak samo u Superligi Srbije, ova brojka bi bila dosta manja i iznosi 1.79 poena po meču.

Đukića je u Humskoj nasledio Zoran Mirković. On je od pomenutih trenera najkraće bio na kliupi crno-belih. Vodio je tim na samo 29 mečeva, na kojima prosečno osvajao 2.09 bodova. Kada bi se brojali samo mečevi u domaćem prvenstvu, prosečan broj bodova iznosi 2.04.

Republika

Foto: Starsport

Zoran Mirković u društvu svog tadašnjeg pomoćnika Žarka Lazetića

I za kraj stižemo do Sava Miloševića. Legendarni golgeter je trener Partizana bio na 67 utakmica, a za to vreme crno-beli su prosečno osvajalo 2.04 boda, što ga stavlja ne samo iza Stanojevića, već i iza Bate Mirkovića. Ako bi se računali samo dueli u Superligi Srbije, prosečni bodovni saldo iznosio bi takođe 2.04.

Republika

Foto: Starsport

Poslednje što je uradio na klupi Partizana... Savo Milošević

Treba napomenuti da su i Đukić i Mirković i Milošević osvajali po Kup Srbije, dok Stanojević u drugom mandatu još uvek nema trofej sa crno-belima.

Ipak, ukupne brojke kad se uzmu u obzir sva takmičenja govore da je Stanojević najbolji trener od odlaska Marka Nikolića, a videćemo da li će mu to doneti neki pehar u završnici sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading