KAKO OSTATI BEZ LIGE ŠAMPIONA U SAMO SEDAM MINUTA: Doktorska disertacija Lućiana Spaletija i Napolitanaca!

Autor:

Sport

24.04.2022

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan meč viđen je na stadionu "Karlo Kasteljani"...

KAKO OSTATI BEZ LIGE ŠAMPIONA U SAMO SEDAM MINUTA: Doktorska disertacija Lućiana Spaletija i Napolitanaca!

Foto: Tanjug/AP

Lorenco Insinje

U okviru 34. kola italijanske Serije A sastale su se ekipe Empolija i Napolija. I pored činjenice da je ovaj susret bio i domaćinu uzuzetno značajan, jer su trijumfom i definitivno obezbeđivali opstanak u eliti italijanskog fudbala, očekivala se sigurna pobeda Napolitanaca koji i dalje nisu sa potpunom sigurnošću učesnici UEFA Lige šampiona u sezoni 2022/23.

Empoli - Napoli 3:2 (0:1)

Kako se očekivalo, tako je susret i proticao. U poslednjim trenucima prvog dela igre, fudbaleri Napolija su stigli do prednosti pogotkom Mertensa.

Kada je već u 53. minutu Lorenco Insinje duplirao prednost, činilo se da je pitanje pobednika u potpunosti i rešeno.

Sa dva gola viška Napolitanci su ušli i u poslednjih deset minuta meča, a zatim je usledio pravi horor za ekipu Lućiana Spaletija. Deset minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka Liam Henderson je smanjio prednost Napolitanaca, a svega tri minuta kasnije na semaforu je pisalo - 2:2, Gol je postigao Andrea Pinamonti koji je u 87. minutu susreta novim pogotkom doneo i potpuni rezultatski preokret.

Pokušala je ekipa Napolija da do kraja susreta stigne barem do izjednačenja, ali im je i bod u ovom momentu ostao nedosanjani san.

Nakon ovog susreta, ekipa Napolija zauzima treću poziciju na tabeli italijanske Serija A sa 67 osvojenih bodova i čini se da su nakon ovog poraza izgubili sve šanse da se uključe u borbu za skudeto, ap čak i plasman u evrospku fudbalsku elitu nije tako siguran.

Sa druge strane ekipa Empolija trenutno se nalazi na koti 14. sa 37 bodova i čini se da je opstanak već gotova stvar.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading