LICENCIRANJE: Odluka je DONEŠENA, oni će Srbiju PREDSTAVLJATI u Evro kupovima – ima li IZNENAĐENJA?

Autor:

Sport

22.04.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelna fudbalska sezona u Srbiji još nije okončana, ali pripreme za narednu već su u punom jeku.

LICENCIRANJE: Odluka je DONEŠENA, oni će Srbiju PREDSTAVLJATI u Evro kupovima – ima li IZNENAĐENJA?

Foto: Starsport

Grb Fudbalskog saveza Srbije

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, na sastanku održanom 20.04.2022. godine u sastavu Miljka Valjarevića predsednik, Aleksandar Prekodravac potpredsednik, kao i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić, razmatrali su dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su konkurisali za licenciranje kada su evropski kupovi u sezoni 2022/23 u pitanju.

Kako se saznaje, ukupno 12 klubova je podnelo zahtev za licenciranje, a razmatrano je ukupno et kriterijuma: sportski, infrastrukturni, lično-administrativni, pravni i finansijski.

Na kraju je odlučeno da već u prvom krugu, licence za natup u Evro kupovima za narednu sezonu dobiju Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš, TSC, Vojvodina, Voždovac, Napredak i ŽFK Spartak iz Subotice kao jedini ženski fudbalski kolektiv koji Srbiju na međunarodnoj sceni predstavlja već godinama u Ligi šampiona.

Istovremeno, Komisija za licenciranje je donela odluku o dodeli licence za nastup u Super ligi u sezoni 2022/22 ekipama Mladosti iz Lučana, Radniku iz Surdulice, Spartaku, Radničkom 1923, Proleteru, Metalcu, novosadskoj Mladosti, Javoru i pančevačkom Železničaru. Uslove za srpski elitu još nisu ispunili Novi Pazar, Kolubara i IMT.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading