ISKUSNI STRUČNJAK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Večiti derbi je BEZ ZNAČAJA - situacija je GROTESKNA!

Autor:

Sport

19.04.2022

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštro kritikovao srpski fudbal.

ISKUSNI STRUČNJAK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Večiti derbi je BEZ ZNAČAJA - situacija je GROTESKNA!

Foto: Starsport

Duel Rikarda i Dragovića

Srpski stručnjak, Milorad Kosanović, komentarisao je minuli večiti derbi i izneo svoje mišljenje o igri oba tima.

- Zašto bismo davali značaj utakmici između Zvezde i Partizana? Samo se o njima piše, kao da čine nešto kapitalno za srpski fudbal, a reprezentativca nemaju. Nijednog. Mene interesuju naši i zašto ih nema. Prodaju ih u 19, neretko i godinu ranije. Fudbalski neodgojene, nezavršene - izjavio je za "Sportski žurnal".

Ovo je bio jedan od najneatraktivnije odigranih derbija do sada.

- I kad stopirani u razvoju odu u inostranstvo niko o njima ne vodi računa. Tamo kupuju sve živo, kao ovde Zvezda, pa ko prođe. Ubrzo se vraćaju u našu ligu, igraju kako igraju. Bolje ne mogu, ha-ha... Identično i stranci. Otud u meni nema optimizma. Srpski fudbal neće ozdraviti na Pićiniju, Falku, Nathu... Zato i ne vredi komentarisati derbi s tri udarca ka golu. S obe strane, od dva najbolja kluba u zemlji!? A hoće da igraju Ligu šampiona - dodao je.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Iako su i Crvena Zvezda i Partizan igrali u evropskim takmičenjima ove sezone i postigli značajan uspeh, Kosanović smatra da to nije dovoljno.

- Služe samo za prodaju igrača. I pored toga, oba kluba su u finansijskoj krizi. Zato bi trebalo da se priča i piše o stvaranju novih vrednosti, podizanju na viši nivo. A ne bavljenju samih sobom i pretvaranju u vlasništvo čelnih ljudi. Da su titulari kao u Čukaričkom, razumeo bih i znali bismo ko je kriv kad nije dobro. Ovako ne znamo ništa, samo pričamo u prazno. Da bude groteksno, još od letos se bavimo pitanjem ko će da bude prvi. Mnogo je, kao, važno - rekao je.

Mnogi govore o mladoj nadi Crvene Zvezde, Strahinjii Erakoviću.

- Momka već smeštaju u izlog prodaje radi, umesto da edukuju. Pohvale zaslužuje, ali daleko je od reprezentativnog igrača. Prisetimo se Brage, Rendžersa... Polako, vremena ima za trgovinu - kazao je.

Osvrnuo se i na Nikolu Terzića, koji je imao sjajnu priliku da reši derbi u korist Partizana.

- Dečku je lopta odskočila visoko, da je valjano obučen: stegao bi je prema dole i pogodio okvir gola. Mada, drvlje i kamenje nije zaslužio. Ponajmanje pogrdan epitet tragičara derbija. Talentovan je, naigraće se vrhunskog fudbala - zaključio je.

Podsećamo da je 167. večiti derbi odigran bez golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Skorpion

20.04.2022 10:06

" Dečku je lopta odskočila visoko, da je valjano obučen: stegao bi je prema dole i pogodio okvir gola"............Izjava Kosanovica koja sve govori o "strucnjacima" u Partizanu. Umesto da nauci decka fudbalu G. Stanoje Shamrok samo suketa po medijima o Zvezdi.