SRAMOTA OD IGRE, SROZALI STE DERBI: Legende Zvezde i Partizana GRME!

Autor:

Sport

18.04.2022

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puna Marakana očekivala je rapsodiju i pravu mušku igru, koju su najavljivali treneri Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević, ali obojica stručnjaka nisu ispunila obećanja. Umesto toga, Crvena zvezda i Partizan priredili su jednu od najgorih predstava u 167. večitom derbiju, ostavili su oko 40.000 navijača bez golova (0:0), čime su zadovoljniji crveno-beli pošto su ostali na plus dva u odnosu na crno-bele na šest kola do kraja plej-ofa Superlige Srbije.

SRAMOTA OD IGRE,  SROZALI STE DERBI: Legende Zvezde i Partizana GRME!

Foto: Starsport

Detalj sa 167. Večitog derbija

Da su beogradski velikani razočarali tokom 90 minuta fudbala u razgovoru za Srpski telegraf složili su se nekadašnji fudbaleri dva kluba Dragoslav Stepanović (73) i Milivoje Ćirković (45).

MALO ZA EVROPU

- Žao mi je što sam gledao ovu utakmicu preko TV, a zamislite kako je bilo ljudima na stadionu, bolje da su bili kod familija ili u šetnji. Nikada nisam gledao lošiji derbi. Treneri su se više psovali i ljutili jedan na drugog nego što su bodrili igrače na terenu. Derbi polako gubi draž, a verujem da su svi na stadionu bili nezadovoljni. Treneri treba da budu primer, a oni to na Marakani nisu bili. Naš derbi je bio jedan od najvećih na svetu, a oni su ga srozali - rekao je Stepanović, a potom udario i na ponašanje igrača:

Republika

Foto: Starsport

Dragoslav Stepanović

- Derbi je priprema za jake evropske utakmice, a ako nam je ovakva priprema, bolje da ne igramo na međunarodnoj sceni. Zasmetalo mi je što su igrači svaku sudijsku odluku komentarisali i išli do arbitara da se žale, a startovi su bili grublji, više u cilju da nekoga povrede, nego da startuju na loptu.

SUDIJA BEZ GREŠKE

Identično viđenje ima i Milivoje Ćirković, koji je razočaran zbog nedostataka pravih akcija, a imao je i sitnu zamerku za glavnog sudiju Srđana Jovanovića.

- Čim nema golova i nekih šansi na obe strane, svi kažu da je to loš derbi. Partizan je bio bolji, imao je više od igre i mislim da bi bilo mnogo drugačije da je mladi Nikola Terzić pogodio gol. U drugom poluvremenu videli smo dosta prekida, bez nekih akcija. Generalno, obe ekipe bile su ispod svog nivoa, posebno za utakmicu kakva je derbi. Mislim da je i treneri trebalo da spuste tenziju, odrasli su ljudi, trebalo je da budu prva barijera, a sada su preneli nervozu na igrače - istakao je Ćirković i zaključio uz poruku za sudiju:

Republika

Foto: Starsport

Milivoje Ćirković

- Sudija je odradio svoj posao, on je odsudio kako je trebalo da odsudi neko ko sudi Ligu šampiona i druga evropska takmičenja. Samo smatram da je trebalo da podeli još koji žuti karton jer je bilo nekoliko faulova koji su prošli nekažnjeno na obe strane.

TRI NAJGORA

DERBIJA UZ 167.

1. Dekijev dosadni debi

Dejan Stanković, kao trener Crvene zvezde, prvi put je vodio tim protiv Partizana, na čijoj klupi je sedeo Savo Milošević u 162. večitom derbiju. Navijači su prikazali arsenal pirotehnike, sudija devet žutih kartona, a igrači oba tima bili su ispod proseka. Naravno, ako se ne računa nervoza, oštri startovi i greške.

2. Loš teren kao izgovor

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 0:0 u 155. večitom derbiju 27. avgusta 2017, a jedino uzbuđenje bilo je u 22. minutu, kada je Marko Janković pao u šesnaestercu crveno-belih i dobio žuti karton za simuliranje. Posle meča su Crnogorac i Bojan Ostojić istakli da je loš teren kriv za meč bez golova.

3. Obradović spasao Stojanovića

Kao jedan od najlošijih derbija, pamti se i 145. odmeravanje snage Crvene zvezde i Partizana (1:0) 2. novembra 2013, koje je završeno autogolom Milana Obradovića u 18. minutu. Pre meča se govorilo o otkazu Slaviši Stojanoviću, tadašnjem treneru crveno-belih, koji je trijumf proslavio trčeći do tunela, a na kraju sezone je osvojio titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Koji bre Derbi

18.04.2022 13:42

Dok ne stavimo strane trenere I nove uprave bice BEDE! Navijaci najveci KRIVCI !