MANČESTER SITI: Ili nastradaš kao HEROJ ili živiš dovoljno dugo da postaneš NEGATIVAC!

Autor:

Sport

16.04.2022

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija je ispisana na današnji dan.

MANČESTER SITI: Ili nastradaš kao HEROJ ili živiš dovoljno dugo da postaneš NEGATIVAC!

Foto: Tanjug/AP

Igrači Sitija slave titulu

Starije generacije ih pamte kao simpatični klub, uvek u senci svog daleko slavnijeg gradskog rivala, koji je kao jo-jo skakutao iz Premijer lige u Čempionšip i nazad. Nešto slično kao Fulam danas.

Za njih je bio uspeh da dođu na sredinu tabele engleske Premijer lige. Međutim, sve se promenilo 2008. godine. Tada nastaje onaj Mančester Siti koji poznajemo danas. Krcat novcem, u startnoj postavi se ne zna koji igrač je veća zvezda. Samo igrači sa klupe su u stanju da osvoje Premijer ligu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ali, iako su arapski investitori uložili mnogo u klub, u zajednicu, otvorili radna mesta, nisu uspeli da otkupe identitet kluba. Ne zovu se oni bez razloga "Građani". Oni su bili klub malog čoveka, kog nisu impresionirale fanfare i glamur Mančester junajteda.

Sa svim svojim zvezdama, najskupljim, najvećim, najboljim stadionom, Junajted je dominirao panoramom grada. Ali sami stanovnici su uvek bili više privrženi plavoj boji. Svaki derbi je bio odlazak u rat za njih. Nije bitno ako ispadnu iz lige, bitno je da pobede "onaj drugi deo" onaj crveni.

I eto, skoro 15 godina od preuzimanja kluba, stvari su se promenile. Junajted je i dalje veliki klub, nema sumnje, ali je ostao u prošlosti. To se i vidi po njihovoj igri, gde uzaludno dovode Kristijana Ronalda ne bi li povratili ono malo starog sjaja što je ostalo. Sa druge strane, Siti već godinama gazi domaća takmičenja kao plitak potok. Dominacija bi bila još veća da im se Liverpul nije hrabro suprotstavio i žestoko pomrsio račune.

 

 

To je sada najveći derbi u Engleskoj. Na relaciji Siti - Liverpul.

Mali klub je postao veliki, koliko god to neki osporavali. To je veliki klub, gigantski.

Ali nema tako veliko srce kao nekada.

Počeli su kao FK St. Mark, zatim kao Ardvik, da bi na današnji dan, 16. aprila, 1894. godine postali Mančester Siti. Stoga, "Građani", srećan rođendan!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading